Kozan Halk Mutfağı

+ Yorum Gönder
Şehir ve İlçeler ve Akdeniz Bölgesi Bölümünden Kozan Halk Mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fatal
    Özel Üye
    Reklam

    Kozan Halk Mutfağı

    Reklam



    Kozan Halk Mutfağı

    Forum Alev
    KOZAN HALK MUTFAĞI
    Kozan yöresinin zengin bir mutfak kültürü vardır. Mutfak kültürünün bu kadar zengin ve güzel olmasının sebebi, çeşitli kültürlerin etkisinde kalması ve onların yemekleri ile kendi yemeklerini damak zevkine uygun olarak birleştirmesidir.
    Çukurova mutfak kültürü özelliklerini taşıyan Kozan mutfağında zengin yemek çeşitleri dikkatleri çekmektedir. Yöre yemeklerinde un, bulgur, et, sebze ve baharatlar bol miktarda kullanılır. Kuşbaşı ve kıyma ile yapılan Adana kebabı, Çukurova’nın her yerinde olduğu gibi,

    Kozan’da da çok ünlüdür. Bunun yanında bol yeşil ilk ve salata da yenir. Ayrıca ayran ve şalgam suyu da içilir.
    İlçenin zengin mutfak kültürünün bir parçası olan çorbalardan şunları sayabiliriz: Börek çorbası, mercimek çorbası, bulgur çorbası, tarhana çorbası, pirinç çorbası, şehriye çorbası, lepe, un çorba sı, süt çorbası, yüzük çorbası.
    Yöre mutfağının en meşhur yemeklerinden biri de içli köftedir. Pilavlardan ise, bulgur pilavını, pirinç pilavını, dövme pilavını ve sebze pilavını sayabiliriz.
    Kozan’da çok çeşitli börek, çörek ve tatlı çeşitleri yapılabildiği gibi, sebze ve meyvelerin bolca yetiştiğinden çok sayıda salata türleri de yapılabilmektedir.





  2. 2
    CANGÜLER
    Bayan Üye

    Cevap: Kozan Halk Mutfağı

    Reklam



    Akdeniz bölgesinin yöresel yemekleri burada da görülmektedir.Özellikle sebze yemekleri fazla yapılmaktadır.Çeşitli doğal otlar ile değişik yemekler yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi