Fasulyeli Mantar Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Fasulyeli Mantar Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Fasulyeli Mantar Çorbası

    Reklam



    Fasulyeli Mantar Çorbası

    Forum Alev
    Malzemeler

    750 gr mantar
    4-5 Tatlı kaşığı domates salçası
    Yarım soğan
    200 gr kuru fasulye
    1 Adet sarımsak
    2 Tatlı kaşığı zeytinyağı
    Yarım çorba kaşığı tereyağı
    4 Dilim ekmek
    Tuz, Karabiber



    Hazırlanışı
    • En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın.
    • Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin.
    • Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın.
    • Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin.
    • Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin.
    • hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın.
    • Birlikte yumuşayana dek pişirin.
    • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
    • Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
    • İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın.
    • Çorbayı kaselere boşaltın.
    • Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.
    Fasulyeli Mantar Çorbası yemek tarifleri 40 dk



  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Fasulyeli Mantar Çorbası

    Reklam



    Mantar sebze yemeklerinde kullanılan malzemelerden biridir. Faydalı olması ve lezzet katıyor olması mantarı sevmemizi sağlamıştır. Çorbası da çok lezzetli olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi