Hamurlu Gerdan Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Hamurlu Gerdan Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    myblueyes
    Yeni Üye
    Reklam

    Hamurlu Gerdan Çorbası

    Reklam



    Hamurlu Gerdan Çorbası

    Forum Alev
    Malzemeler

    1 Adet gerdan
    6 Su bardağı su
    3 Adet yumurta
    3 Çorba kaşığı un
    3 Çorba kaşığı yoğurt
    1 Çorba kaşığı tereyağ
    Kırmızı tozbiber
    Tuz, karabiber
    Kızartmak için sıvıyağ
    Hamuru için :
    3 Adet yumurta
    Aldığı kadar un
    Tuz
    Süslemek için : Nane yaprakları


    Hazırlanışı
    • Gerdanı suda haşlayın.
    • Haşlama suyunu başka bir tencereye alın.
    • Yumurta sarıları, un ve yoğurdu ayrı bir kapta çırpın ve kaynamakta olan et suyuna karıştırarak ekleyin.
    • Hamur malzemelerini karıştırıp biraz sert bir hamur hazırlayın.
    • Hamura galeta biçimi vererek yuvarlayıp birer santim kalınlığında kesin.
    • Hamurları sıvıyağda kızartıp kaynamış et suyuna ekleyin.
    • Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
    • Tereyağını eritip kırmızı tozbiberi ekleyin.
    • Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
    • Çorbayı kaselere alıp nane yaprakları ile süsleyin.
    • Sıcak olarak servis yapın.

    Hamurlu Gerdan Çorbası yemek tarifleri 45 dk



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Hamurlu Gerdan Çorbası

    Reklam



    Bir çok çorba tarifine göre biraz uğraştıran bir çorba tarifi olsa da yapmaya değen bir lezzet olacaktır. Baharatlı ve bol malzemeli bir yemek olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi