Börek çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Börek çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Börek çorbası

    Reklam



    Börek çorbası

    Forum Alev
    BÖREK ÇORBASI


    M a l z e m e l e r
    100 gr. kıyma
    750 gr. kuşbaşı et
    1 kg. süzme yoğurt
    500 gr. un
    250 gr. nohut
    125 gr. zeytinyağı
    1 adet yumurta akı
    Tuz,karabiber,nane
    Yeterince su







    HAZIRLANIŞI:

    Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur.Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir.Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır.Bir kap içine un,soğumuş olan kıyma,karabiber,tuz be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir .Dinlen dirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır.Bezeler elle 1-2 cm. kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğranır.Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır.Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan nohut ve 1,5 lt. su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,1adet yumurta akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır.Daha sonra ocağa konarak kaynayın caya kadar karıştırılır.Pişmiş et ile nohut azar azar ilave edilir.Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır.Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Börek çorbası

    Reklam



    Ana menü gibi bir çorba tarifi isteyenler için hem doyurucu hem de lezzetli bir çorba tarifi. Etli olduğu için besin değeri de yüksek bir yemek olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi