Kereviz çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Kereviz çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kereviz çorbası

    Reklam



    Kereviz çorbası

    Forum Alev
    Kereviz çorbası
    1 tane kereviz
    1 tane havuç
    1 tane patates
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    3 su bardağı su
    1 su bardağı süt
    1,5 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı limon suyu
    bir tutam hindistan cevizi rendesi
    tuz, karabiber
    1 litre su

    Yapılışı Kerevizi,havucu ve patatesi küp küp doğrayın.Tencereye 3 su bardağı suyla bereber doğranmış patatesi, kerevizi ve havucu koyup, kapağı kapalı olarak kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler iyici yumuşayana kadar pişirin. Biraz soğuyunca blendırdan geçirin.Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu ekleyin ve çok hafif pembeleşince sütü azar azar katın. Bu arada püre haline gelen sebzelere 1 litre kaynar suyu ekleyip biraz kaynatın. Kaynayınca çorbadan birkaç kaşık alıp un-süt karışımına ekleyin. Karışımı çırpma teli ile karıştırın ve kaynayan çorbanın içine hızla karıştırarak dökün. Tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ilave edip 4-5 dk. daha kaynatın. isteğe göre nane de ilave edilebilir.


    EKŞİLİ TERBİYELİ KÖFTE
    köfte harcı:
    500g kıyma
    1 çay bardağından biraz az pirinç
    1 yumurta
    2 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış
    1 tatlı kaşığı karbiber
    1 tatlı kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı tuz
    tepsiye serpmek için:
    2 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı maydanoz, doğranmış
    terbiyesi:
    2 yumurtanın sarısı
    1 limonun suyu

    Yapılışı köftelerin hazırlanması:

    Malzemeleri iyice yoğurup köfte hamurunu elde edin. Bu hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp toplar yapın ve bu topları un ve maydanoz serpilmiş tepsiye dizin.Bir tencerede 1,5 litre suyu kaynatıp tuzunu koyun. Köfteleri suya ilave edip pirinçler pişene kadar -yaklaşık 15 dakika- kaynatın.
    terbiyesinin hazırlanması:
    2 yumurtanın sarısını ve 1 limonun suyunu tel ile iyice çırpın. Yumurtalı limonlu karışıma azar azar köftenin suyundan iki kepçe -çırpmaya devam ederek- ilave edin. Sonra bu terbiyeyi köftelere karıştırarak ekleyin. Bir- iki taşım kaynatıp servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Kereviz çorbası

    Reklam



    Sağlıklı beslenmek vücudun dinç durmasını sağlamak için faydalı besinleri her zaman tüketmek gerekir. Çorbanın önemi büyük olduğu gibi bir çok sebzenin kullanılması da önem taşımaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi