İşkembe çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden İşkembe çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    İşkembe çorbası

    Reklam



    İşkembe çorbası

    Forum Alev
    İŞKEMBE ÇORBASI2 koyun işkembesi veya 1 dana işkembesi
    14 bardak su
    3 adet yumurta
    1 adet yumurta
    1 baş sarımsak
    1 kaşık yağ
    kırmızıbiber
    sirke
    un
    tuz

    Yapılışı işkembelerin içini temizledikten sonra bir bıçakla iki yanını iyice kazıyın. Üstündeki siyahlıkları koparıp çıkartın. iki tarafına bol un serpip çamaşır yuğurur gibi ovun. Bir müddet bırakın. iyice yıkayıp üzerine bol tuz serpin. Bir müddet daha bıraktıktan sonra tekrar bol suyla yıkayın. iri parçalara ayrıp 14 bardak suyla ateşe koyun. Su miktarı yarıya inene kadar 5-6 saat kaynatın. işkembe pişince çok küçük parçalar şeklinde kesin, ayrı bir kapta yumurtaların sarısını limonla karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya katın.

    (isteyen çorbasına sirke ve havanda dövülmüş sarımsak da koyarak tat verebilir)

    BAHAR ÇORBASI

    2 adet havuç
    2 patates
    yarım su bardağı erişte
    2 adet domates
    3 adet sivri biber
    1 adet orta boy soğan
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı kuru nane
    1 kahve fincanı zeytinyağı

    Yapılışı
    Havuç ve patatesleri, minik minik küpler halinde doğrayarak yumuşayana kadar suda haşlayın. Minik doğranmış sivri biber ve erişteyi ekleyip, bir süre daha kaynatın. Ayrı bir kapta, zeytinyağı ile küp küp doğranmış kuru soğanı sarartın. Unu ilave edip, biraz kavurun. Rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve bir süre daha kavurun. Son olarak, naneyi haşlanan sebzeleri katın ve tuzunu ayarlayın.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Işkembe çorbası

    Reklam



    Doğu illerde çok fazla yapılan bir tarif olup çok beğenilen bir çorba tarifidir. Et ve et türlerin sevenlerin de damağına hitap edecek güzel bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi