Ispanaklı Gendirme Çorbası Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Ispanaklı Gendirme Çorbası Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    RüzgarGülü
    Bayan Üye
    Reklam

    Ispanaklı Gendirme Çorbası Tarifi

    Reklam



    Ispanaklı Gendirme Çorbası Tarifi

    Forum Alev
    Ispanaklı Gendirme Çorbası Tarifi

    MALZEMELER

    2 su bardağı aşurelik buğday (dövme ya da yarma)
    2 su bardağı kıyılmış ıspanak
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 su bardağı yoğurt
    4 yemek kaşığı un
    Tuz

    Dövmeyi geceden ılık suya koyun.
    Islanmış dövmeleri yıkayıp, suyunu süzdürün. Üzerini kapatacak kadar su ekleyerek, 45 dakika pişirin. Dövmeyi ara ara karıştırmanız dibini tutmasını engelleyecektir.
    Yoğurt ile unu bir tencerede karıştırıp, iyice çırpın. Bir bardak su veya et suyunu yavaş yavaş ilave edip, kaynattıktan sonra dövmeyle karıştırın.
    Kaynayan çorbaya, kıyılmış ıspanakları ekleyip, dövmeyle birlikte pişirin.
    Soğanları yarım ay şeklinde doğraya-rak, tereyağında kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın ve çorbanın üzerine dökün.

    Not: Yoğurt ve un karışımına ılık su eklemeniz, yoğurdun kesilmesini önler.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Ispanaklı Gendirme Çorbası Tarifi

    Reklam



    Ispanak demir açısından en zengin besinlerden biridir. Ana yemek ve böreklerde kullanıldığı gibi çorba gibi vitamin değerlerini kaybetmeden yenilmesini sağlayan tüketilmesi gereken bir çorba tarifidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi