Ezme Yarma Çorbası Tarifi - Ezme Yarma Çorbası Yapılışı - Çorba Kıvamı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Çorbalar Bölümünden Ezme Yarma Çorbası Tarifi - Ezme Yarma Çorbası Yapılışı - Çorba Kıvamı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Ezme Yarma Çorbası Tarifi - Ezme Yarma Çorbası Yapılışı - Çorba Kıvamı

    Reklam



    Ezme Yarma Çorbası Tarifi - Ezme Yarma Çorbası Yapılışı - Çorba Kıvamı

    Forum Alev
    1 su bardağı aşurelik yarma
    1 su bardağı nohut
    6 su bardağı et suyu
    1 tatlı kaşığı tuz
    Üzeri için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pul biber

    Yarma ve nohut ayrı ayrı haşlanır. Yarmanın yarısı ayrılır ve blenderden geçirilerek ezilir. Tencereye ezilmiş yarma, kalan yarma, nohut, tuz ve et suyu konur, bir taşım kaynatılır. Servis kasesine konur, üzerine pul biberle yakılmış tereyağı gezdirilir.




  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Ezme Yarma Çorbası Tarifi - Ezme Yarma Çorbası Yapılışı - Çorba Kıvamı

    Reklam



    Köylerde çok sık yapılan bir çorba türü olup çok da faydalıdır. Nohut ve yarmadan dolayı doyurucu etkisi yüksek ve sağlığa iyi gelen etkileri bulunan bir çorba tarifidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi