Milföyde Balık

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Milföyde Balık ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    Milföyde Balık

    Reklam



    Milföyde Balık

    Forum Alev


    Malzemeler :
    • 4 mezgit fileto
    • 4 kare milföy hamuru
    • 3 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2-3 defneyaprağı
    • 1 yumurta
    • 15 gr margarin
    • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı :
    Mezgit filetoları küp küp kesin.2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin. Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
    Margarini küçük bir tavada eritin.2 kaşık unu ekleyip kavurun.Kalan 1 bardak sütü ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
    Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin.Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
    Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın.Yumurtanın sarısını akından ayırın.Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın.Hamurları fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Milföyde Balık

    Reklam



    Balığın haftada en az bir ya da iki kere yenilmesi gerektiği tavsiye edilmektedir. Balıktan alınan vitaminler saymakla bitirilmez. Tadından ve sağlığa olan faydalarından dolayı çok tüketilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi