Malzemeler Balık Fırın

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Malzemeler Balık Fırın ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Malzemeler Balık Fırın

    Reklam



    Malzemeler Balık Fırın

    Forum Alev
    MALZEMELER
    1 kg taze (ya da tuzlanmış) hamsi
    2 yemek kaşığı mısır un
    1 su bardağı zeytinyağ
    2 adet yumurta
    maydanoz
    taze soğan
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Hamsilerin kılçıklarını, balıkları iki parçaya ayırmadan dikkatlice çıkarın. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıyıp, tuzla ovun. Birbirlerine yapışmaları için biraz mısır unu serpiştirip tekrar karıştırın. 3 hamsiyi açık şekilde ve kuyruklan bileğe doğru gelecek biçimde sol elinizin avucuna koyun, soğanlı kanşımdan ilave edin. Üzerine tekrar üç hamsi kapatın. Daha sonra avuç içinde sıkıp, köfte biçimine getirin. Bu işlemi bütün hamsiler bitene dek tekrarlayın. Hepsini hazırlandıktan sonra, mısır unu ve çırpılmış yumurtaya bulayıp, tek tek kızgın yağda kızartın veya tepsiye dizerek fırında pişirin. Sıcak veya soğuk olarak mısır ekmeği ile servis yapın
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Malzemeler Balık Fırın

    Reklam



    Balığın pişirilme şekli göze hitap etmesi ve iştahları kabartması için önemlidir. fakat pişirme yöntemi faydalarını azaltmaz illaki katkısı olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi