Kalkan Balığı Amandın

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kalkan Balığı Amandın ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kalkan Balığı Amandın

    Reklam



    Kalkan Balığı Amandın

    Forum Alev
    KALKAN BALıĞı AMANDIN

    MALZEMELER

    4 kişi için
    8 dilim kalkan balığı
    tuz
    bir tutam karabiber
    6 çorba kaşığı süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 kahve fincanı rafine yağı
    1 avuç kabuklu badem
    1 çay fincanı un



    HAZIRLANIŞI

    Bademleri kaynar suda bir dakika haşlayıp hemen süzgece dökün ve kabuklarını soyup boyuna ince olarak dilimleyin. Küçük bir kapla orta ateşli fırına koyup kontrol ederek yakmadan zaman zaman karıştırıp sarı olarak kızartın. Fırın yoksa bademleri az yağda tavada kızartıp süzgece boşaltıp yağını süzdürün. Balıkları bir kaba koyup süt, tuz biber ilave ederek karıştırın. Sonra alt üst una bulayın. Bir tavaya yağı koyup kızdırın. Kalkanları yan yana yatırın. Dörder dakika alt üst kızartıp bir servis tabağına çıkartın. Bir tavada tereyağını kızdırıp bademi ekleyin. Bir dakika sote yapın, limon suyunu balıkların üzerine serpip badem ile tereyağını müsavi olarak üzerlerine döküp servis edin
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Kalkan Balığı Amandın

    Reklam



    Doktorlar tarafından sık sık tavsiye edilen bir yemek olan balık yemeği şeker hastalığı olanlar için de tavsiye edilmektedir. Kalp krizi ve felç riski şeker hastalarında daha çok görülmektedir. Balık bu riski en aza düşürmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi