Kefal Pılakı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kefal Pılakı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Kefal Pılakı

    Reklam



    Kefal Pılakı

    Forum Alev
    KEFAL PILAKI

    MALZEMELER

    1.200 gr ayva
    600 gr toz şeker
    karanfil


    HAZIRLANIŞI

    2 kg kefal balığı
    250 gr zeytinyağı
    1 demet maydanoz
    2 su bardağı su
    l adet sarımsak
    5 adet patates
    5 adet domates
    2 adet kereviz
    2 adet soğan
    5 adet havuç
    1 adet limon
    karabiber
    kekik
    tuz

    Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarınını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Kefal Pılakı

    Reklam



    Her balığın faydası olmakla birlikte az çok fayda konusunda değişiklik göstermektedir. Genelde, demir içermelerinden dolayı kansız olan kişiler için doğal bir ilaçtır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi