Levrek Fıletosu Kağıtta

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Levrek Fıletosu Kağıtta ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Levrek Fıletosu Kağıtta

    Reklam



    Levrek Fıletosu Kağıtta

    Forum Alev
    LEVREK FILETOSU KAĞıTTA

    MALZEMELER

    4 kişilik
    4 adet levrek filetosu
    1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    ½ kahve fincanı konyak
    6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
    1 kahve fincanı beyaz şarap
    2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
    1 adet defne yaprağı
    1 bağ kıyılmış maydanoz
    ½ adet yağlı kağıt



    HAZIRLANIŞI

    Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin. Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
    Balıkları bir dakika alt üst çevirin, konyağı döküp alevlendirin. Mantarı ve beyaz şarabı, defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın. Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın. Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın. Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Levrek Fıletosu Kağıtta

    Reklam



    Balığın üzeri ve alt yanmadan kızartılmış bir balık yemeği için kağıt kullanılmaktadır. Sebzeleri ve balığı çok pişmiş sevenler ateşte kaynattıktan sonra kızarması için fırına atabilirler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi