Mayonezlı Levrek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Mayonezlı Levrek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Mayonezlı Levrek

    Reklam



    Mayonezlı Levrek

    Forum Alev
    MAYONEZLI LEVREK

    MALZEMELER

    1.5 kg levrek balığı
    500 gr zeytinyağ
    1 demet taze soğan
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    6 adet yumurta
    2 adet limon
    mayonez
    4 adet patates
    1 adet yeşil salata
    150 gr siyah zeytin
    2 demet kırmızı turp
    250 gr salatalık turşusu


    HAZIRLANIŞI

    Balıkları temizleyip, yıkayın. Üzerlerini örtecek kadar kaynar su, defne yaprağı, tuz, tane karabiber, maydanoz kökü, yarım limonun suyu ve kabuğunu ilave edip 30 dakika kadar kaynatıp, pişirin. Balıklar soğuduktan sonra derilerini ve kılçıklarını çıkarın, etlerini ufak parçalara ayırın. Patatesleri haşlayıp, küp küp doğrayın. Taze soğanın beyaz kısmı çok ince kıyın. Salatalık turşusunu ufak karelere bölün, maydanozu ve dereotunu kıyın, hepsini beraberce mayonezin yarısı ve biraz tuzla karıştırın.
    Servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Kalan mayonezin bir kısmı ile üzerini kapatın. Katı pişmiş yumurta, kırmızı turp, siyah zeytin, salatalık turşusu ve mayonezin geri kalanı ile servis tabağını süsleyip, servis yapın




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Mayonezlı Levrek

    Reklam



    Levrek, görüntü olarak alabalığı andıran bir biçimi bulunmaktadır. Levrek soğuk ılık ve sıcak olan her yerde yetişebilme imkanı bulunan bir balıktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi