Mıdye Dolma

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Mıdye Dolma ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Mıdye Dolma

    Reklam



    Mıdye Dolma

    Forum Alev
    MIDYE DOLMA

    MALZEMELER

    60 adet midye (büyük boy)
    600 gr zeytinyağı
    8 su bardağı su
    250 gr kuş üzümü
    1.5 kilo soğan
    1 demet dereotu
    200 gr. beyaz fıstık
    4 su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı toz şeker
    karabiber
    yenibahar
    tarçın
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün. Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin. Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Mıdye Dolma

    Reklam



    Midye tadının lezzetli olmasından dolayı çok sevilerek tüketilmektedir. Deniz olan her yerde bulmak mümkündür. Ayrıca yağ içermemesinden dolayı güzellik ve sağlık açısından da tavsiye edilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi