Mıdye Tava

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Mıdye Tava ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Mıdye Tava

    Reklam



    Mıdye Tava

    Forum Alev
    MIDYE TAVA

    MALZEMELER

    1/4 ayçiçek yağı
    3/4 su bardağı bira
    1.5 su bardağı un
    30 iri midye

    5 kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Ayıklanıp siyah sakalları alınmış midyeleri iyice yıkayıp süzün. Mutfak kağıdının üzerine yayın, kalan suyunu da çeksin. Bir tepsiye bir su bardağı unu yayın. Midyeleri açarak iki tarafını da unlayın.
    Yarım su bardağı un ile 3/4 su bardağı birayı karıştırıp bir bulamaç elde edin. Unlanmış midyeleri bulamaça batırıp bol kızgın yağa atın. Her iki tarafını altın sarısı renk alıncaya dek çevirerek kızartın. Kızarmış olanları, kağıt havlu serilmiş bir kaba alıp fazla yağlarını çekmesini sağlayın. Midyelerin üzerine tuz serperek yanında tarator ile sofraya getirin
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Mıdye Tava

    Reklam



    Midye tava için kullanılan malzemeler azdır. Çünkü midyenin kendi tadı yeterli gelmektedir. Tadından ve sağladığı yararlardan dolayı farklı şekillerde tüketilen bir besindir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi