Portakal Soslu ızgara Balık

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Portakal Soslu ızgara Balık ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Portakal Soslu ızgara Balık

    Reklam



    Portakal Soslu ızgara Balık

    Forum Alev
    PORTAKAL SOSLU IZGARA BALıK

    MALZEMELER

    Kişi başına 300-400 gr temizlenmiş balık çinekop, lüfer, çupra, fleto halinde palamut vb.)
    kişi başına bir orta soğan
    tuz
    Sosu İçin (4-5 porsiyonluk):
    1 adet limon
    1 adet portakal
    1 yemek kaşığı zeytnyağı
    tuz
    karabiber


    HAZIRLANIŞI

    Sosunun hazırlanması için tercihan ekşi bir portakal ile 1 limonun suyu bir kaseye çıkarılır. Tuz ve karabiber eklenir. Zeytinyağı azar azar akıtılıp, tahta kaşıkla hafif dövülerek yedirilir.
    Soğanlar piyaz doğranır.Bir kısmı çukur bir tabağın altına döşenir. Balıklar ızgarada pişirildikten sonra soğanların üstüne yerleştirilir. Araları yine soğan piyazı ile beslenir. Balıkların ve soğanların üzerne dikkatlice sos gezdirilir. Servise sunulur. Bu sos, balığa ve özellikle soğan piyazına zarif bir lezzet ekliyecektir
    .



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Portakal Soslu ızgara Balık

    Reklam



    Balık et olduğu halde ağır bir tadı bulunmamaktadır. Bu özelliğinden dolayı her türlü sosu kaldırabilecek ve tadını daha da lezzetli hale getirecek bir özelliğe sahiptir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi