Balık Sarması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Balık Sarması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Balık Sarması

    Reklam



    Balık Sarması

    Forum Alev
    Balık Sarması

    MalzemelerMutfak Zorluk
    3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 8 Parça beyaz etli balık filetosu
    3 Dilim ekmek içi
    1 Adet limon
    5-6 Dal dereotu
    50 gr krem peynir
    1 Adet yumurta
    Tuz, karabiber
    Sos için :
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    1 Çorba kaşığı un
    1 Su bardağı süt
    1 Çay bardağı beyaz şarap
    Tuz, karabiber
    Hazırlanışı
    • Balık filetolarını tezgaha yayın.
    • Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
    • Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
    • Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
    • Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
    • Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
    • Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
    • Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
    • Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
    • Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
    • Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Balık Sarması

    Reklam



    Okyanuslara ve denizlere yakın olan ülkelerin halkına bakıldığında yaşlılıkla geç karşılaştıkları görülecektir. Balığı fazla tüketen ülkeler kırışıklık çok az ve çok geç görülmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi