Kabaklı Çıtır Balık

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Kabaklı Çıtır Balık ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Kabaklı Çıtır Balık

    Reklam



    Kabaklı Çıtır Balık

    Forum Alev
    MALZEMELER
    2 adet orta boy yeşil kabak
    (kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
    400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
    1 su bardağı galeta unu
    Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Kızartmak için:
    1 çay bardağı sıvıyağı

    HAZIRLANIŞI
    Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.
    Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Kabaklı Çıtır Balık

    Reklam



    Yemek yaparken görüntüsü için gösterilen özen ağızları sulandırmaktadır. Balık kendi başına lezzetli bir yemek iken sebzelerle süslenmesi daha lezzetli hale getirmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi