Balık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Balık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Balık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Balık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Forum Alev
    Balık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi


    Balık Turşusu

    Malzemeler:


    1 kilogram balık (hamsi, kefal, lüfer),

    7 diş sarımsak,

    2 diş karanfil,

    10 adet karabiber tanesi,

    4 adet defneyaprağı,

    4 adet limon yaprağı,

    3 adet sulu limon,

    1 yemek kaşığı tuz ve su.

    Hazırlanışı:


    Balıklar temizlenip filetoları çıkarılır. Tuzlanan balıklar bir gün bekletilir. Bekletilen balıklar bol su ile iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Üzerine birkaç adet tane karabiber serpiştirilir. Bir diş karanfil koyup, üzerine fileto balıklar yerleştirilip, aralarına defne ve limon yaprakları, çentilmiş sarımsaklar konur. Balıkların yerleştirilmesi bitince, bir litre suya bir çorba kaşığı tuz konarak eritilir. Suyun içine 3 adet limon sıkılır. Hazırlanan bu su balıkların üzerine dökülüp, bir ağırlıkla bastırılır. 3 gün bekletilerek servise sunulur.





  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Balık Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Türkiye'de balık turşusunun yapıldığı yer Karadeniz bölgesidir. Karadeniz her türlü turşu yaptığı gibi balık turşusunda da adından söz ettirecek kadar çok yapmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi