Terbiyeli Balık Buğulama Tarifi - Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Terbiyeli Balık Buğulama Tarifi - Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Terbiyeli Balık Buğulama Tarifi - Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Terbiyeli Balık Buğulama Tarifi - Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Terbiyeli Balık Buğulama Tarifi - Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır?


    500 gram kılçıksız balık fifetosu
    3 sap taze soğan,
    1 defne yaprağı,
    Tuz,
    Karabiber,
    1 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Terbiyesi için:
    ½ paket hazır sebze çorbası,
    ½ limon,
    1 yumurta sarısı.



    Balık filetolarının yıkayıp, kurulayın, iki taraflarına da tuz ve karabiber serpin, tencereye yerleştirin.
    Taze soğanın dış kabuklarını soyun, defne yaprağı ile birlikte bütün olarak balıkların yanına koyun, karabiberi ekleyin, zeytinyağını gezdirin, bir bardak su ekleyin, tencereyi kısık ateşe oturtup 20-25 dakika
    süre ile pişirin.
    Defne ve taze soğanı çıkartın.
    Balığın suyunu bir kaba süzün, içine hazır sebze çorbasını boşaltın, ocağın üzerinde karıştırarak koyu bir
    çorba pişirin.
    Küçük bir cam veya porselen kapta yumurtanın sarısına bir limonun suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın ve koyu sebze çorbasına ekleyin, tadını ve kıvamını ayarlayın, balıkların üzerine dökerek masaya getirin. Terbiyeli sosun kıvamı balığın içinde piştiği suyun miktarına, o da balıkların pişme süresine bağlı olacağından sebze çorbasını hazırlarken su miktarını yeniden ayarlamanız gerekebilir.




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Terbiyeli Balık Buğulama Tarifi - Terbiyeli Balık Buğulama Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Balık buğlama her balık için olmaz.Bazı balıkların buğulaması ise çok güzel olmaktadır.Bunlar rasında hamsi ilk sırada yer almaktadır.Fakat diğer balıkların sadece fileto kısmı buğlama için ideal olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi