Güveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Güveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Güveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Güveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Güveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır?




    Güveçte Somon Balığı İçin Gerekli Malzemeler;

    Yarım Kg Somon Balığı
    3 Adet Yeşil Biber
    4 Adet Domates
    2 Diş Sarımsak
    2 Adet Taze Defne Yaprağı
    1 Adet Limon
    1 Kase Mantar
    Tane Karabiber
    Zeytinyağı
    Tuz
    Güveçte Somon Balığı Üzeri İçin:

    Kaşar Peyniri
    1 Tutam Maydanoz


    İlk Önce Balıklarımızı Güzel Bir Şekilde Ayıklıyoruz Ve Yıkıyoruz .Ayıklanığımız balığı ve mantarları küp küp doğrayalım. Tavaya sıvıyağ döküp ve balığı alın. Biraz kavurduktan sonra mantarı ekleyin. Biberleri doğrayın ve tavaya ekleyin. Domateslerin Kabuklarını soyun, doğrayın ve tavaya koyun. Tavada pişirdikten sonra güveçe alılım. Üzerine sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber ve tuz ilave edin. Limonu dilimleyip kenarlarına yerleştirin.Üzerine kaşar peyniri rendeleyip Koyalım Kaşar Peynirini istemeyen Koymaz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 5 dakika kadar pişirelim. Balığımız Servise Hazırdır.

    Afiyet Olsun…




  2. 2
    AZADE
    Bayan Üye

    Cevap: Güveçte Somon Balığı Tarifi - Güveçte Somon Balığı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Bir tatlı su balığı olan somon ülkemizde yoktur.Fakat dışarıdan gelen somonlar bulunmaktadır.Fakat denizde de yaşayan ve üremek için nehirleri aşan ve tatlı suya gelen somon balıkları da bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
somon güveç tarifi
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi