Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi - Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi - Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi - Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi - Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi - Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Nasıl Yapılır?

    400 ml. Soda
    • 10 gr. Karbonat
    • 1 çorba kaşığı Tuz (bulamaç için)
    • 300 gr. Un
    • 800 gr. Kalamar (1 cm`lik halkalar halinde)
    • Sıvıyağ
    • Bademli Tarator
    • 18 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış)
    • 625 ml. Süt
    • 4 diş dövülmüş Sarmısak
    • 1 çorba kaşığı Tuz
    • 1 çorba kaşığı beyaz biber
    • 125 gr. çekilmiş Badem
    • Limon



    Sodanın içine karbonat, tuz ve unu katıp iyice karıştırın. Sodalı bulamacı serin bir yerde 1 saat dinlendirin. Bademli taratoru hazırlamak için, tost ekmeği içini süt ile iyice ezerek pütürsüz bir bulamaç haline getirin. İçine yavaş yavaş zeytinyağını ilave edip, iyice yedirin.Sarmısak, tuz, beyazbiberi de katıp karıştırın. En son olarak çekilmiş bademi ekleyip iyice karıştırarak taratoru tamamlayın. Kalamarları sodalı karışıma bulayıp, fazlalıklarını silkeleyin. Sıvıyağ ile derin yağda kızartın.Taratorla beraber servis yapın




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Tarifi - Bademli Taratorlu Kalamar Tavası Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Görüntüsü ağızları sulandıran ve iştahları kabartan bir şekli bulunmaktadır. Lezzeti de görüntüsü de çocuklara cazip gelebilecek bir yiyecek olmakla birlikte gelişimleri için de faydalı olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi