Bezelyeli Uskumru Tarifi - Bezelyeli Uskumru Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Bezelyeli Uskumru Tarifi - Bezelyeli Uskumru Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Bezelyeli Uskumru Tarifi - Bezelyeli Uskumru Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Bezelyeli Uskumru Tarifi - Bezelyeli Uskumru Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Bezelyeli Uskumru Tarifi - Bezelyeli Uskumru Nasıl Yapılır?

    • 6 adet uskumru,
    • 200 gr mantar,
    • 1 su bardağı konserve bezelye,
    • 2 yemek kaşığı un,
    • 4 yemek kaşığı tereyağı,
    • ½ demet maydanoz,
    • ½ demet dereotu,
    • 1 bardak su,
    • 2 adet defne yaprağı,
    • Tuz.



    Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin. Bezelyeyi ekleyip 10 dakika pişirin. Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karışımı dökün. Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak ister ocakta ister fırında pişirin.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Bezelyeli Uskumru Tarifi - Bezelyeli Uskumru Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Normalde tavuk eti ve kırmızı eti yaparken için konulan malzemeler balık çeşitleri için de kullanılabilir. Tadı ve besin değeri daha çok artmakta ve güzelleştirmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi