Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi

    Reklam



    Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler:

    1 kg yayın (dilimlenmiş)
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı un
    1 çay bardağı su
    Tuz

    Kızartmak için: Sıvı yağ

    Sos için:

    2 adet taze soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 çorba kaşığı limon suyu
    1 adet doğranmış limon (kabuklu)
    Yarım demet maydanoz
    Tuz

    Yapılışı:

    Salça, un, su ve tuz karıştırılır. Balık dilimleri bu karışıma batırılır. Kızgın yağda iki yüzü kızartılır. Tavaya tereyağı bırakılır eriyince ince kıyılmış taze soğan atılır. Birkaç kez çevirdikten sora limon suyu,tuz ve limon atılır. Ateşten alınca kıyılmış maydanoz eklenir, karıştırılır. Kızarmış balıklar servis tabağın aktarılır. Üzerine hazırlanan sos konur.




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Limon Soslu Yayın Kızartması Tarifi

    Reklam



    Yayın balık en büyük balıklardan biridir ve bu balık kilo ile satılmaktadır. Önceden parçalandığı için yapımı zor değildir. Kızartılırken istenilen soslar katılır ve kızartıldıktan sonra maydanoz gibi bitkiler eklenir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi