Enginarlı levrek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Enginarlı levrek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    halogen
    Üye
    Reklam

    Enginarlı levrek

    Reklam



    Enginarlı levrek

    Forum Alev
    Enginarlı Levrek Pişme Süresi 20 dakika
    4 Kişilik

    Malzeme:
    2 adet soğan
    10 adet enginar
    2 adet kesme şeker
    1 adet limonun suyu
    1 adet levrek
    1 çay bardağı sıvı yağ
    Yarım demet kıyılmış dereotu
    Tuz, Karabiber


    Tarif: Soğanları dörde bölün. Tencereye koyun. Üzerelerine enginarları, 2 adet kesme şeker ve tuz koyup kısık ateşte pişirin. Balığı limonlu su ve karabiber ile bir gece dolapta bekletin. Ertesi gün hafifçe haşlayın. Blendırdan geçirin. Enginarların ortalarına koyun. Dereotuyla süsleyip servis yapın. :o



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: enginarlı levrek

    Reklam



    Levrek balığının biçimi alabalığa benzemektedir. Sırtında oldukça pulları bulunmaktadır. Ilık ve soğuk olan denizlerde yaşamayı sevmektedir. Karadeniz'de çok bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi