Balık Pilakisi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Deniz Ürünleri Bölümünden Balık Pilakisi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    halogen
    Üye
    Reklam

    Balık Pilakisi

    Reklam



    Balık Pilakisi

    Forum Alev
    Balık Pilakisi Pişme Süresi 30 Dakika
    4 Kişilik

    Malzeme:
    1 kg. balık (kefal, palamut...)
    3 patates
    2 domates
    2 soğan
    2 yeşil biber
    2 diş sarımsak
    1-2 defne yaprağı
    1 limon
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    5-6 dal maydanoz
    tuz karabiber
    1 su bardağı salçalı su


    Tarif: Fırın tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Üstüne temizlenip dilimlenmiş balıklar, dilimlenmiş biberler, doğranmış soğan, doğranmış domates ve defne yaprağı, tuz, karabiber, sarımsak konur. 1 bardak salçalı su ilave ederek orta hararetli fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üstüne limon suyu sıkılır ve maydanoz dilimleri konulup servis yapılır. :rolleyes:



  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Balık Pilakisi

    Reklam



    Balık yemekleri arasında en kolay olan ve tadı lezzetli olan tariflerden biridir balık pilakisi. Malzemelerin hepsi fırın tepsisine konur ve baharatlanır ve pişmeye bırakılır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi