Besinleri nasıl hazırlamak yemeye hazır hale getirmek gerekir

+ Yorum Gönder
Sağlık ve Diyet Beslenme Bölümünden Besinleri nasıl hazırlamak yemeye hazır hale getirmek gerekir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Besinleri nasıl hazırlamak yemeye hazır hale getirmek gerekir

    Reklam



    Besinleri nasıl hazırlamak yemeye hazır hale getirmek gerekir

    Forum Alev
    Besinlerin hazırlanmaları sırasında uygulanması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallar şöyle sıralanabilir:
    # Toz, toprak ve ilaç kalıntılarından arındırmak için sebze ve meyveleri önce su dolu bir kapta bekletmeli, sonra iyice yıkamalı,
    # Mikroorganizma bulaşmasından kuşkulanılırsa, taze sebzeler 20 dakika klorlu veya sirkeli suda bekletilmeli,
    # Hastalık yapabilecek şüpheli besinler, özellikle küflenmiş olanlar yenilmemeli,
    # Çiğ yenecek sebze ve meyveler, pişirilecek taze sebzeler ve kuru meyveler, temizlenmiş ve pişmeye hazır tavuk, balık, parça etler ve yumurta iyice yıkanmalı,
    # Et, tavuk, balık, süt, yumurta ve bunlarla hazırlanmış yemekler 16 – 49 derece arasındaki en tehlikeli bölge veya 5 – 16, 49 – 60 derece arasındaki riskli bölgede asla bırakılmamalı,
    # Besinler, ‘en tehlikeli derece’ aralığında 2 saat, ‘tehlikeli derece’ aralığında ise 4 saatten fazla bekletilmemeli,
    # Besinler oda sıcaklığında bütün gece bırakılmamalı,
    # Dondurulmuş besinler özellikle etler, buzu çözüldükten sonra yeniden dondurulmamalı, hemen tüketilmeli,
    # Çözülme işi oda sıcaklığında, radyatör üzerinde, hafif ateşte veya güneşli yerde yapılmamalı, buzdolabının alt rafları kullanılmalı,
    # Etler birer yemeklik miktarlarda, yassı bir şekilde paketlenmiş olarak dondurulmalı.



  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Besinleri nasıl hazırlamak yemeye hazır hale getirmek gerekir

    Reklam



    Taze sebzelerin iyice yıkanması ve onların tarım ilaçlarından kirlerinden arınmaları gerekir.Diğer tüm besinlerin de yine yıkanması gerekir.İnsanların faydalı olabilecek bir besin yüzünden sağlıkları zarar görmeyecek şekilde hazırlanmaları gerekir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi