Venedik Poğaçası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Venedik Poğaçası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    NesriN
    Usta Üye
    Reklam

    Venedik Poğaçası

    Reklam



    Venedik Poğaçası

    Forum Alev
    Malzemeler:
    3 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 yemek kaşığı toz şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1 paket margarin
    1 paket yaş maya
    1 su bardağı lor peyniri
    1 demet ince kıyılmış dereotu
    1 su bardağı rendelenmiş havuç
    1 demet maydanoz
    1 çay bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuzot
    Üzeri için 2 yumurta sarısı ve susam

    Hazırlanışı:
    Unu eleyip ortasını açalım. Yaş mayayı ortasına koyup ılık su ile eritelim. Sonra şekeri, tuzu, tuzotu, yumurtayı, dereotunu, maydanozun yarısını,havucu ve margarini koyup kulak memesi kıvamında yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş tezgahın üzerinde yuvarlayalım. Sonra ortasına avucumuzun içi ile çukurlar açalım. Lor peyniri ve kalan maydonozu karıştırıp çukurlara koyalım. Hamuru kapatıp peynirin hamurun içinde kalmasını sağlayalım. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin 15 dk kadar mayasının gelmesini bekledikten sonra önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Venedik Poğaçası

    Reklam



    Günün her saatinde tüketebileceğimiz poğaçalar sadece Türkiye'de değil dünyanın bir çok yerinde yapılan ve çok beğenilen bir tariftir. Bilinen tariflerin dışında farklı ülkelerin yaptığı tarifleri denemek lezzetini tatmak değişiklik olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi