Yengeç Çorbası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Yengeç Çorbası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    Reklam

    Yengeç Çorbası

    Reklam



    Yengeç Çorbası

    Forum Alev
    Yengeç Çorbası


    Malzemeler :

    225 gr. ayıklanmış yengeç eti
    1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
    1 adet havuç
    2 adet arpacık soğan
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
    2 diş sarmısak
    3 karanfil
    1 su bardağı süt
    Karabiber
    Tuz




    Hazırlanışı :

    Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin.

    Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın.

    Şarabı ve yağı püreye karıştırın. Yengeç etini pürenin içine atarak 30 dakika pişirin.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Yengeç Çorbası

    Reklam



    Dünya mutfağına özgü olan bir çorba tarifidir. Özellikle denize kıyısı olan ülkelerde çok fazla yapılan bir çorbadır. Sebze ve yengeç etinin harmanlanıp kaynatılması ile yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi