Amerikan turtası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Amerikan turtası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Kolera-rap
    Usta Üye
    Reklam

    Amerikan turtası

    Reklam



    Amerikan turtası

    Forum Alev
    Tarif No: 10792Amerikan Turtası
    Tarih: 02.Oca.2007
    Amerikan Turtası

    Kullanılacak malzeme:
    1 kg
    elma,
    3/5 su bardağı un,
    4/5 su bardağı tozşeker,
    1
    yumurta,
    1 çorba kaşığı tereyağı,
    1 küçük paket maya,
    1 çay kaşığı tuz,
    yeteri kadar
    süt.

    Yapılışı: 23-24 cm çapındaki tepsi, yağlanıp unlanır. Elmaların kabuğu soyulur ve sekizer parçaya bölünür. Çekirdekleri ve çekirdek yatakları kesilip atılır. Elma dilimleri soğuk suya konur. Yumurta ile 3/5 su bardağı tozşeker ve 1 tutam tuz porselen veya cam kâsede iyice çırpılır ve azar azar un, sonra da
    süt katılarak suluca bir hamur yapılır. Bu hamura maya ilave edilerek iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış tepsiye boşaltılır, spatulayla üzeri düzeltilip elma dilimleri dizilir. Kalan tozşeker de elmaların üzerine serpildikten sonra tepsi orta sıcaklıkta (175°C) fırına sürülür. Turta 40-45 dakika kadar pişirildikten sonra çıkarılır, baş aşağı edilerek tepsiden alınır ve meyveli kısmı üste gelecek şekilde düzeltilip, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra, servis tabağına alınır. Turtanın çevresi limon veya portakal kabuklarıyla süslenerek servis yapılır. Bu güzel elmalı turta sabah kahvaltılarında veya çay saatlerinde ikram edilebilir.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: amerikan turtası

    Reklam



    Turta tarifinin farklı malzemelerden yapılış şekilleri bulunmaktadır. Bu tarif elma ile yapılan turtadır. Tadı ile görüntüsü ile hafızalarda yer edecek bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi