Tike Kebap Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Tike Kebap Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    Reklam

    Tike Kebap Tarifi

    Reklam



    Tike Kebap Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • Kişi başına 350g koyun eti
    • 1 adet soğan
    • reyhan
    • 6g narşerap
    • karabiber ve tuz
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Azeri Mutfağı
    Puanı: 5
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    Tike kebap için koyun etinden 35-40g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve etler tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak ta tike kebabın yanına narşerap, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her payına 100g şişte kızartılmış domates koyulur.




  2. 2
    ives
    Yeni Üye

    --->: Tike Kebap Tarifi

    Reklam



    Emeğine sağlık teşekkürler







  3. 3
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    önemi yok
    yorum için saol :)







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi