İrlanda Usulü Güveç Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İrlanda Usulü Güveç Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    Reklam

    İrlanda Usulü Güveç Tarifi

    Reklam



    İrlanda Usulü Güveç Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 2 kg domates
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 kg bezelye
    • 1 diş sarmısak
    • 1 kg barbunya
    • 1 soğan
    • 1 su bardağı domates püresi
    • 3 havuç
    • 1 çay kaşığı güllaç yaprağı
    • 3 kereviz
    • 1 çay kaşığı biberiye
    • 1 patates
    • 1 adet defne yaprağı
    • Tuz, karabiber
    • 1 çay kaşığı kekik
    • Bahariye
    Tarif Bilgileri
    Kategori: İrlanda Mutfağı
    Puanı: 5
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    Geniş ve derin bir tavada az yağ kızdırıp iri parçalar halinde dilimlediğiniz soğan, havuç ve kerevizi 3-5 dakika kavurun. Soğanlar pembeleşince ateşten alın. Tencereye barbunya, fasulye, küp şeklinde doğradığınız domates, domates püresi, iri dilimlediğiniz büyük bir patates, ezilmiş ve kavrulmuş sarmısak ve baharatları (karabiber hariç) ekleyip karıştırın. Karışımın üzerini kaplayacak kadar su koyun. Tuz ve karabiberi serpin. Yemek kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Daha sonra taze ya da dondurulmuş bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin. Sebzelerin konservesini de kullanılabilirsiniz. Sıcak olarak servis ediebilirsiniz.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: İrlanda Usulü Güveç Tarifi

    Reklam



    Güveç sebze ve et sevenler için son derece lezzetli gelen bir yemektir. Kişiden kişiye yapılış şekli bulunmaktadır fakat güveçte pişirildiği için her zaman ağızları sulandırmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi