Gulyas - Gulyas Nasıl Yapılır ? - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Gulyas - Gulyas Nasıl Yapılır ? - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    Reklam

    Gulyas - Gulyas Nasıl Yapılır ? - Tarifi

    Reklam



    Gulyas - Gulyas Nasıl Yapılır ? - Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 1000 gr. sığır paçası
    • 250 gr. et suyu
    • 100 gr. yağ
    • 100 gr. 'csipetke'
    • 300 gr. doğranmış soğan
    • tuz, kırmızı biber, kimyon
    • 700 gr. patates
    • 2 dilim sarımsak
    • 2 yeşil biber
    • 1 domates
    • 1 demet taze maydanoz yaprağı
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Macar Mutfağı
    Puanı: 2
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı


    Eti temizleyip, kuşbaşı doğrayıp bir kenara bırakın, ince kesilmiş soğanı yağda öldürün, ezilmiş sarımsak ile kimyonu ekleyip üzerine kırmızı biber ile eti katın, ve ateş üzerinde kavurun. Ara sıra biraz et suyu da ekledikten sonra kapatarak ateş üzerinde bırakın. Bu arada patatesi soyup parça parça kesin. Et yumuşamaya başladığı zaman patates, yeşil biber ve domatesi, ayrıca bir demet halinde maydanozu da katın. Kalan et suyu ile son olarak csipetke de konup bir kez daha kaynatılır. Servisi yapılmadan önce maydanozu atın."



    Görüldüğü gibi, gulyâs çorbası, dilimizde adını bu yemeği aslında yapan gulyâslardan, yani sığır çobanlarından almıştır. Ne var ki benzer bir yemek sefere çıkan Türk yeniçerilerinin kocaman kazanlarında da pişirilmiş ve bu yemeğin adına Macar etimolojisi Türkçe de elbette bilinmediği için "kul aşı" diye anlam verilmiştir. Bu her dilde mevcut "halk etimolojilerinin" çok ilginç ve güzel örneğidir.

    Kaynak: Edit TASNÂDİ
    Budapeşte Atrium Oteli aşçıbaşı Istvân Lukâcs'ın tarifi




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Gulyas - Gulyas Nasıl Yapılır ? - Tarifi

    Reklam



    Sulu bir yemek tarifidir. Et ve sebzelerden oluşan malzemeler ile hazırlanmaktadır. Görüntü ve yapılış şekli olarak türlü yemeklerine benzemektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi