Şam Sütlacı - Nasıl Yapılır - Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Şam Sütlacı - Nasıl Yapılır - Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Şam Sütlacı - Nasıl Yapılır - Tarifi

    Reklam



    Şam Sütlacı - Nasıl Yapılır - Tarifi

    Forum Alev
    ŞAM SÜTLACI

    MALZEMELER

    1/2 gr damla sakızı
    350 gr pirinç
    1/4 litre süt

    Şurup için:

    1 çorba kaşığı limon suyu
    3 su bardağı toz şeker
    1/5 bardak su


    HAZIRLANIŞI

    Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Şam Sütlacı - Nasıl Yapılır - Tarifi

    Reklam



    Sütlaç tatlı olarak geleneksel tatlılarımızdan biridir. Yemekler ve tatlılar etkileşim sonucu ülkeden ülkeye yayılmaktadır. Orta Doğu da da yapılan ve sevilen bir tatlı çeşididir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi