Szechuan Usulü Tavuk

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Szechuan Usulü Tavuk ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Szechuan Usulü Tavuk

    Reklam



    Szechuan Usulü Tavuk

    Forum Alev
    Szechuan Usulü Tavuk
    Malzemeler:

    - 350 gr tavuk göğsü
    - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış)
    - 1 yemek kaşığı mısır nişastası
    - 2 adet taze soğan
    - 1 tatlı kaşığı zencefil
    - 1 tatlı kaşığı hoisin sos
    - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın)
    - 1 yemek kaşığı dry sherry
    - 115 gr cashew fıstığı
    - 1 çay kaşığı susam yağı
    - 1 adet yeşil dolmalık biber

    Yapilisi:

    Tavuk göğsünü küçük küpler halinde kesiniz Dolmalık biber ve taze soğanları ayrı ayrı doğrayınız

    Derin bir kap içerisinde tavuk parçalarını tuz yumurta beyazı ve mısır nişastasını iyice karıştırınız

    WOK’un içinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup kızdırın yağ kızınca tavuklara renk verdiriniz Tavukların rengi beyaza dönünce bir kevgir yardımı ile WOK’dan çıkarın ve kapaklı bir kaba koyunuz WOK’un içinde doğrandığınız yeşil biberleri taze soğanı ve zencefili koyup sote ediniz

    En son olarak tavukları dry sherryi chili püresi ve hoisin sosu ekleyip biraz kavurun

    Ateşten indirmeden önce cashew fıstıklarını ekleyip bir çeviriniz Üzerine susam yağını gezdirip sıcak olarak servis ediniz



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Szechuan Usulü Tavuk

    Reklam



    Bol malzemeli bir sos ile hazırlanan tavuk göğsü, malzemeleri sosu ve kıvamı ile sevebileceğiniz bir tarif. Yemek yemeyi ve yapmayı sevenler bu tarifi deneyebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi