Onigiri - Nasıl Yapılır ? - Origiri Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Onigiri - Nasıl Yapılır ? - Origiri Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Onigiri - Nasıl Yapılır ? - Origiri Tarifi

    Reklam



    Onigiri - Nasıl Yapılır ? - Origiri Tarifi

    Forum Alev
    Onigiri


    Malzemeler:

    2 bardak pirinc
    2.5 bardak su

    Harci icin:

    1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
    2 corba kasigi mayonez


    Yapılısı:
    Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.Atesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin.
    Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin.
    Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin.(Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin).

    Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir.
    Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir.


    *Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir.
    *Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir.
    *Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Onigiri - Nasıl Yapılır ? - Origiri Tarifi

    Reklam



    Çok bilinen bir tarif değildir. Özellikle malzemelerin kullanılış şekli bizlerin yabancı olduğu bir türdür. Yabancı ülkelerin sevdiği yemek tariflerden biridir bu.







+ Yorum Gönder
onigiri nasıl yapılır,  onigiri tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi