Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Nazım-Hikmet
    Üye
    Reklam

    Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana Tarifi

    Reklam



    Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg.
    • Defne yaprağı 1 adet
    • Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı
    • Kaynar su 2 bardak
    • Toz şeker 1 silme çorba kaşığı
    • Tuz
    • Biber
    • Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr.
    • Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet
    • Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Alman Mutfağı
    Puanı: 4
    Tarifi Yazdır


    Yapılışı

    Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın. Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın. Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın. Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin. Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana Tarifi

    Reklam



    Elanın vereceği tatlımsı bir tat katacaktır. Meze türlerine benzeyen ana yemeklerin yanında tat vermek ve farklı bir lezzet ve çeşit için yapılabilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi