Alman Makarnası Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Alman Makarnası Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Nazım-Hikmet
    Üye
    Reklam

    Alman Makarnası Tarifi

    Reklam



    Alman Makarnası Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 1 paket makarna
    • İçim Süt
    • 1 soğan
    • Salça
    • Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
    • Nane
    • Kekik
    • İçim Kaşar Peynir
    • Sarımsak
    • Pul biber
    Tarif Bilgileri
    Kategori: Alman Mutfağı
    Puanı: 3
    Tarifi Yazdır

    Yapılışı
    Makarna haşlanır. Aldante kıvama gelince süzülür, hafif sudan geçirilir.

    Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır.

    Tencereye yağ konularak kızıdırlır. Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt, salça, su karışımı tencereye ilave edilir. Bunları da karıştırdıktan sonra kekik, nane, pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur. Son olarak karışıma makarna atılır.

    Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Alman Makarnası Tarifi

    Reklam



    En çok yapılan yemeklerden biri olan makarna en az iki haftada bir yapılmaktadır. Aynı lezzette yapılıyor olması gözlerin ve damakların makarnanın farklı lezzetlerini aramasına neden olabilir. Bu tariflerden esinlenerek değişiklik yapılabilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi