Valensiya usulü Paella 2 Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Valensiya usulü Paella 2 Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Valensiya usulü Paella 2 Tarifi

    Reklam



    Valensiya usulü Paella 2 Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • 8 adet orta karides (kabuklu),
    • 450 gr pirinç,
    • 150 gr zeytinyağı,
    • 1 lt tavuk suyu,
    • 2 baş doğranmış sarımsak,
    • Yarım kaşık safran,
    • 1 ince doğranmış soğan,
    • 100 gr bezelye,
    • 2 soyulmuş doğranmış domates,
    • 8 kabuklu midye,
    • 1 adet yeşil biber (doğranmış),
    • 2 adet 8’e kesilmiş limon,
    • Parçalara ayrılmış 1.5 kg tavuk,
    • Tuz
    • 2 kaşık kırmızı pul biber,
    Tarif Bilgileri
    Kategori: İspanyol Mutf.



    Yapılışı

    - Sarmısakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra soğan, biber, domates ve tavuk ekleyip 10 dakika pişirin.
    - Bir tencereye kırmızı pul biber, tuz atın ve pirinci döküp bir süre kızartın.
    - Ayrı bir kapta tavuk suyuyla safranı karıştırıp tencereye ilave edin. Karides ve bezelyeleri de döküp 20 dakika pişirin. Daha sonra midyeleri koyun. 5 dakika sonra midyeler açılınca tencereyi ateşten alın. Biraz dinlendirip dilim limonlarla süsleyerek servis yapın.





  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Valensiya usulü Paella 2 Tarifi

    Reklam



    Paella yemeği İspanyollara özgü bir yemek olup farklı şekillerde yapılmaktadır. İsteyen tencerede ocakta pişirir isteyen tepsiye koyup fırında pişirir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi