Falafel (Lübnan)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Falafel (Lübnan) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    CaRaMeLa
    Bayan Üye
    Reklam

    Falafel (Lübnan)

    Reklam



    Falafel (Lübnan)

    Forum Alev
    Malzemeler :

    1 Adet pide ekmek
    75 Gr köftelik bulgur
    1 Kutu haşlanmış nohut
    3 Diş sarımsak (ince kıyılmış)
    1 Adet küçük boy soğan (ince doğranmış)
    1 Çorba kaşığı limon suyu
    2 Çorba kaşığı maydanoz
    Kırmızı pulbiber
    Tuz
    Karabiber
    Kızartma yağı


    Yapılışı :

    Bir kabın içerisinde ekmekleri ıslatıp, bekletin
    Köftelik bulgurun da üzerine bir miktar su ekleyip dinlendirin
    Diğer tarafta, mikser içerisinde nohut, sarımsak, limon suyu ve baharatları karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çekin
    Pidenin suyunu avucunuzda sıkarak alın ve mikserdeki karışıma ekleyip, çekin
    Hazırladığınız karışımı bulgur ile karıştırıp, iyice yoğurun
    Karşımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, top şekline getirin
    Yaklaşık iki saat buzdolabında bekletin
    Daha sonra kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın
    Cacık ile birlikte servis yapın




  2. 2
    ZİREGÜL
    Bayan Üye

    Cevap: Falafel (Lübnan)

    Reklam



    En önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan yemek bir tek doymak için değil sevdiğimiz tatmak tadımıza hoş gelen yiyecekleri yemek için farklı çeşitlere başvururuz. Yurt içinde ve yurt dışındaki tariflere başvururuz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi