Anuşabur (Yunan Aşuresi)

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Anuşabur (Yunan Aşuresi) ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Anuşabur (Yunan Aşuresi)

    Reklam



    Anuşabur (Yunan Aşuresi)

    Forum Alev
    Anuşabur (Yunan Aşuresi)

    1 kg. aşurelik buğday
    250 gr. kuru üzüm
    250 gr. kayısı
    750 gr. şeker
    1 su bardağı gülsuyu
    1 çay bardağı dolma fıstığı
    1 çay bardağı ceviz
    1 tane nar
    Tarçın
    1 fiske tuz
    3 çorba kaşığı ararot (patates nişastası)

    Buğdayı soğuk suyla yıkayın bol su ile büyük bir tencereye koyun, tencereyi ateşe koyun kaynamaya başlayınca ocağı kapatın. Üzerini örtün bir gece veya en az 4-5 saat bekletin. Kayısı ve üzümleri iyice yıkayın, kayısıları dörde bölün sıcak suya koyun. Yumuşamalarını sağlayın. Beklettiğiniz buğdayı tekrar ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın kısık ateşte buğdaylar yumuşayıncaya kadar pişirin. üzüm ve kayısıları ilave edin, üzümler şişip baloncuk haline geldiğinde üç çorba kaşığı ararotı ve bir fiske tuzu ilave edin,devamlı karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Şekeri ilave edin. Gülsuyunu koyun. Ocağı kısın 5 dk. daha pişirdikten sonra ateşten alın. Uygun gördüğünüz kaplara pay edin. Üzerini cevizle fıstıkla,narla ve tarçın ile süsleyin ve servis yapın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Anuşabur (Yunan Aşuresi)

    Reklam



    Yöresel ve geleneksel yemeklerimizden biri olan aşure her yıl aşure gününde yapılıp dağıtılmaktadır. Yunan kültüründe de bulunan aşure oldukça benzemektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi