İrmik Böreği / Gnokçi ( 4 kişilik ) İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler : 500 g

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden İrmik Böreği / Gnokçi ( 4 kişilik ) İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler : 500 g ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    İrmik Böreği / Gnokçi ( 4 kişilik ) İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler : 500 g

    Reklam



    İrmik Böreği / Gnokçi ( 4 kişilik ) İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler : 500 g

    Forum Alev
    İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik )Malzemeler :

    500 gr. süt

    1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik

    175 gr. rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri

    2 yumurta

    25 gr. margarin

    1 çimdik hindistan cevizi

    Yarım çay kaşığı karabiber

    Bir çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı :

    25 cm. genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın.



    Sütü derince bir tencerede kaynatın. Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin. ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )



    Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın. Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin.

    Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm.'lik kareler halinde kesin. Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin.



    Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun. Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: İrmik Böreği / Gnokçi ( 4 kişilik ) İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler : 500 g

    Reklam



    İrmik çok kullanışlı bir malzeme olup bir çok şekilde kullanılmakta ve sevilmektedir. Böreğin neredeyse her türlüsü sevilir bu tarifte unutulmayacak tarifler arasında olacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi