Yunan Usulü Yaprak Sarma

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Yunan Usulü Yaprak Sarma ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Yunan Usulü Yaprak Sarma

    Reklam



    Yunan Usulü Yaprak Sarma

    Forum Alev
    Yunan Usulü Yaprak Sarma

    4 porsyon
    150 gram soğan,
    7 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 fincan pirinç,
    25 gram fıstık,
    tuz,
    karabiber,
    yarımşar bağ dereotu ve nane,
    16 asma yaprağı (salamura),
    1 limon,
    1 tutam seker
    Limonlu sos:
    2 yumurta,
    1 limon suyu
    Soğanları ince ince kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında sararıncaya kadar yaklaşık 2 dakika çevirin Pirinci atarak karıştırın, 1 fincan su, fıstıklar, tuz ve karabiberi atın Hepsini yaklaşık 10 dakika pişirin Dereotu ve naneyi kıyın ve pirincin içine atın
    Yaprakları su ile çalkalayarak kurulayın, parlak tarafı aşağıda olmak üzere çalışma zeminine yayın Yaprakların sap yerlerine birer tutam harç koyun Yaprakları sarın Sarmaları bir tenecereye dizin, üzerine ince limon dilimleri örtün, çeyrek litre su, kalan yağı, şekeri, tuz ve karabiber ilave edin, Sarmaları orta sıcaklıkta yaklaşık 30 dakika pişirin
    Limonlu sos: Yumurtaların aklarını ayırın ve köpürtün, sarılarını, limon suyunu ve 3-4 yemek kaşığı yemek suyu karıştırın Sarmaları sos ile sofraya getirin



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Yunan Usulü Yaprak Sarma

    Reklam



    Sarma Türkiye'de de meşhur olan bir yemek türüdür. Pişirilme ve yapılış şekli farklılık gösterebilir elbete. İç harç yapraklara doldurulmadan tavada kavuranlar vardır Yunan usulü de bu şekildedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi