Peynirli Risotto Tarifi - İtalya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Peynirli Risotto Tarifi - İtalya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Peynirli Risotto Tarifi - İtalya

    Reklam



    Peynirli Risotto Tarifi - İtalya

    Forum Alev
    Peynirli Risotto Tarifi - İtalya


    1,5 su bardağı arborio pirinci
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 orta boy soğan (ince ince kıyılmış)
    1 çay kaşığı karabiber
    6 su bardağı sebze suyu
    1 çay kaşığı tuz
    2 öorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 çorba kaşığı rendelenmiş grayver peyniri
    2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
    (1 çorba kaşığı servis sırasında kullanılacak.)
    1 çorba kaşığı ufalanmış rokfor peyniri


    Tereyağını eritin, üzerine soğanları ekleyerek 3 dk kavurun, üzerine pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyin.
    Pirinçler tane tane olana kadar, yaklaşık 2 dk kavurun.
    Sonra kaynar haldeki sebze suyundan 2 kepçe kadarını pirinçlerin üzerine ekleyin.
    Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte, karıştırarak pişirin.
    Yaklaşık 25 dk boyunca pirinçler suyunu çektikçe azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam edin.
    Sürenin sonunda pirinçler diri pişmiş ve ıslak olmalıdır.
    1 çorba kaşığı parmesan peynirini ayırarak kalan peynirleri risottoya ekleyin ve karıştırın.
    Üzerine kalan parmesanı ekleyerek servise sunun.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Peynirli Risotto Tarifi - İtalya

    Reklam



    İtalyan yemeklerinde peynirin kullanıldığı çok görülür. Pizza da İtalyan yemeklerinden biridir. Bu tarif salata gibi bir çok peynir çeşidinin harmanlanması ile yapılan bir tariftir.







+ Yorum Gönder
risotto tarifi,  peynirli risotto,  peynirli risotto tarifi,  risotto tarifleri
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi