Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 2

+ Yorum Gönder
Diğer Konular ve Ehliyet Bölümünden Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 2 ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    veysell
    Üye
    Reklam

    Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 2

    Reklam



    Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 2

    Forum Alev
    YAĞLAMA VE YAKIT SİSTEMİ SORULARI
    1-Yakıt sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Silindire benzin-hava karışımı göndermek b) Silindire yağ göndermek c) Diferansiyele benzin-hava karışımı göndermek
    2- Aşağıdakilerden hangisi yakıt sistemi parçasıdır?
    a) Buji b) Yağ pompası c) Yakıt pompası d) Yağ filtresi
    3-Enjeksiyon yakıt sisteminin avantajlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yakıt tasarrufu sağlar. b) Yağ tasarrufu sağlar. c) Su tasarrufu sağlar d) Hidrolik tasarrufu sağlar.
    4-Dizel motorunun soğuk havalarda geç çalışmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Enjeksiyon basıncı yüksektir b) Besleme pompası fazla yakıt gönderiyor c) Hararet müşüri arızalıdır.d) Isıtma bujisi arızalıdır.
    5-Benzinli motorlarda yakıt pompasının görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Karbüratörden silindirlere yakıt pompalamak b) Karbüratörden manifolda c) Depodan karbüratöre yakıt pompalamak
    6- Aracın fazla yakıt tüketimi nasıl anlaşılır?
    a) Beyaz egzoz dumanından b) Sarı egzoz dumanından c) Mavi egzoz dumanından d) Siyah egzoz dumanından
    7- Dizel motorunu soğuk havalarda kolay çalıştırabilmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
    a) Antifriz b) Termostat c) Kızdırma bujisi d) Hava filtresi
    8- Yakıt içerisinde toz, su, pislik varsa motor nasıl çalışır?
    a) Düzenli b) Yağ yakarak c) Zengin karışımla d) Düzensiz ve tekleyerek
    9- Dizel motorlarda yakıt filtresi değiştirildiği zaman aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    a) Sistemin havası alınır. b) Sistem yağlanır. c) Sistem benzinle doldurulur. d) Sistem yağla doldurulur
    10-Enjeksiyon sistemli araçta, kontak anahtarını açtıktan sonra, marş yapabilmek için hangi lambanın sönmesi gerekir?
    a) Yağ lambası b) Şarj lambası c) Enjeksiyon sistem uyarı lambası d) Enjeksiyon sistem yağ lambası
    11- Motor sıcakken jikle çekili unutulursa aşağıdakilerden neyin olması beklenir?
    a) Motor devrinin düşmesi b) Az yakıt tüketilmesi c) Çalışmasında değişikliğin olmaması d) Fazla yakıt tüketilmesi
    12--LPG hangi tip motorda kullanılır?
    a) Sıkıştırma ile ateşlemeli motorlarda b) Enjektör ile ateşlemeli motorlarda c) Dizel motorlarda d) Bujiyle ateşlemeli motorlarda
    13- Araçta, yakıtın güvenli olarak bulunduğu yer aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yakıt deposu b) Bagaj c) Radyatör d) Torpido
    14- Benzinle havayı 1/15 oranında karıştıran yakıt sistemi elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yakıt pompası b) Hava filtresi c) Karbüratör d) Supaplar
    15- Soğuk motoru kolay çalıştırmak için zengin karışımı hazırlayan tertibat aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Buji b) Enjektör c) Distribütör d) Jikle
    16- Aşağıdakilerden hangisi yakıt sarfiyatını artırır?
    A) Rölanti devresinin düşük olması B) Rölanti devresinin yüksek olması C) Jikle devresinin kapalı olması
    17-Jikle devresi, silindire havanın az yakıtın ise fazla girmesini sağlar.Buna göre seyir halinde iken jikle devresi
    açık olursa aşağıdakilerden hangisinin olması beklenir?
    A)Yakıt sarfiyatının artması B) Yakıt sarfiyatının en az olması C) Motorun sarsıntılı çalışması D) Motorun soğuk çalışması
    18- Hangisi yakıt sisteminin elemanıdır?
    A) Vantilatör B) Kondansatör C) Yakıt deposu D) Karter
    19- Aşağıdakilerden hangisi benzinli motorda normal yanma olmamasının sebeplerindendir?
    A) Radyatör peteklerinin tıkanması B) Vantilatör kayışının gevşek olması C) Hava filtresinin tıkanması
    20- Aşağıdakilerden hangisi motorda benzin hava karışımını ayarlar?
    A) Benzin otomatiği B) Egzoz manifoldu C) Karbüratör D) Distribütör
    21- Aşağıdakilerden hangisi aracın egzoz dumanının siyah renkte çıkmasına neden olur?
    A) Motor sıcaklığının artması B) Motor yağının kirli olması C) Karışım oranının bozulması D) Motor yağının kalınlaşması
    22- Aşağıdakilerden hangisi, araç kış şartlarına hazırlanırken kışlık konuma alınır?
    A) Hava filtresi B) Kavrama sistemi C) Hidrolik fren sistemi D)El freni
    23--Dizel motorlu araç çalışmıyorsa muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Karbüratör tıkanmıştır. b) Bujiler ateşleme yapmıyordur. c) Soğutma sistemi hava yapmıştır. d) Yakıt sistemi hava yapmıştır.
    24- Depodaki yakıt seviyesini sürücüye aşağıdakilerden hangisi bildirir?
    a) Yağ göstergesi b) Şarj göstergesi c) Yakıt göstergesi d) Hararet göstergesi
    25- Benzinle havayı belirli oranlarda karıştıran yakıt sistemi elemanı aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yakıt pompası b) Hava filtresi c) Karbüratör d) Supap
    26- Aşağıdakilerden hangisi jikle devresinin görevidir?
    a)Sıcak havada motorun kolay çalışmasını sağlamak b)Aracın sarsıntısız çalışmasını sağlamak c)Soğuk havada motorun kolay çalışmasını sağlamak
    27- Silindir içinde sıkıştırılmış havanın üzerine mazotu püskürten parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Enjektör b) Buji c) Enjeksiyon pompası d) Besleme pompası
    28-Aşağıdakilerden hangisi, dizel motorunun egzozundan siyah duman çıkmasına sebep olur?
    a) Su seviyesinin düşük olması b) Yağ filtresinin kirli olması c) Yağ seviyesinin düşük olması d) Yakıt pompasının arızalı olması
    29- Yakıt sisteminde aşağıdaki ayarlardan hangisi yapılır?
    a) Buji b) Debriyaj c) Platin d) Rölanti
    30- Enjektörlere sırası ile basınçlı mazot gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Besleme pompası b) Enjeksiyon pompası c) Hava filtresi d) Mazot filtresi
    31-Dizel motorlu araçları çalıştırırken marşa basmadan önce gösterge panelindeki lambalardan hangisinin sönmesi beklenmelidir?
    a) Yağ lambası b) Kızdırma bujilerinin lambası c) El freni lambası d) Şarj lambası
    32--Aşağıdakilerden hangisi dizel motorlarda yakıt sisteminin hava yapmasına sebep olur?
    A) Hava filtresinin tıkalı olması B) Yağ filtresinin tıkalı olması C) Yakıt deposundaki yakıtın tamamen bitmesi D) Yakıt filtresinin tıkalı olması
    33- Aşağıdakilerden hangisi rölanti devrinin yüksek olmasına bağlı olarak meydana gelir?
    A) Motorun sarsıntılı çalışması B) Yakıt tüketiminin düşmesi C) Hava tüketiminin düşmesi D) Yakıt tüketiminin artması
    34- Aşağıdakilerden hangisi, araç kış şartlarına hazırlanırken kışlık pozisyona çevrilir?
    A) Otomatik jikle B) Hidrolik fren sistemi C) Kavrama sistemi D) El freni
    35- Hangisi yakıt filtresinin görevidir?
    A) Motora giren havayı temizlemek B) Motora giden yakıtı temizlemek C) Yakıtı enjektörlere göndermek
    36-Isıtma bujilerinin görevi nedir? A) Ateşleme yapmak B) Soğuk havalarda silindir içindeki havayı ısıtmak
    C) Motor soğutma suyunun sıcaklığını ölçmek D) Motora giren havayı temizlemek
    37- Aşağıdakilerden hangisi dizel motorlarda yakıt sisteminin hava yapmasına sebep olur?
    A) Yakıt pompasının ayarsız olması B) Depodaki yakıtın tükenmesi C) Supap ayarının bozuk olması
    38- Dizel motorlarda yakıt sistemi hava yaparsa ne olur?
    A) Motor yanar. B) Motor sarsntılı çalışır. C) Motor yağ yakar. D) Motor çalışmaz.
    39- Dizel motorlarda sıkıştırılmış hava üzerine enjektörle ne püskürtülür?
    A) Su buharı B) Antifriz C) Hidrolik yağı D) Motorin
    40- Hangisi dizel motorların yakıt sistemi elemanıdır?
    A) Su pompası B) Besleme pompası C) Yağ pompası D) Fren merkez pompası
    41-Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Ateşleme sistemine yardımcı olmak b)Motorun soğutulmasına yardımcı olmak c)Yakıtın yanmasına yardımcı olmak d)Motorun erken ısınmasını sağlamak
    42-Aşağıdakilerden hangisi yağlama sistemi parçasıdır?
    a) Yağ pompası b) Su pompası c) Vantilatör d) Termostat
    43-Motordaki yağın basıncını yağ göstergesine ileten parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Yağ çubuğu b) Yağ müşürü c) Yağ filtresi d) Yağ deposu
    44-Motorun yağ yakmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Silindirler aşınmıştır. b) Kam aşınmıştır. c) Krank mili aşınmıştır d) Volan aşınmıştır.
    45-Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a)Sürtünmeden dolayı oluşan aşınmayı önlemek b) Motorun erken ısınmasını sağlamak c) Motorda yakıt tasarrufu sağlamak d)Motorda düzgün ateşlemeyi sağlamak
    46-Karterin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Soğutma sistemi suyuna depoluk eder.b)Vites dişlilerine muhafazalık eder c)Motor yağlama yağına depoluk eder.d)Kavramaya muhafazalıkeder.
    47-Marşa basılıp motor çalıştığında aşağıdakilerden hangisinin sönmesi gerekir?
    a) El fren lâmbasının b) Park lâmbasının c) Sinyal lâmbasının d) Yağ lâmbasının
    48-Motor yağının kontrolü yapılırken yağ seviyesi, yağ çubuğunun neresinde olmalıdır?
    a) İki çizgi arasında b) Alt çizgide c) Üst çizgide d) Alt çizgiden aşağıda
    49-Motor çalışırken yağ göstergesinde herhangi bir anormallik görüldüğünde ne yapılır?
    a) Motor devri yükseltilir. b) Motor devri düşürülür. c) Motor rölantide çalıştırılır. d) Motor hemen durdurulur.
    50-Motor yağı kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    A) Araç eğimli yerdeyken motor durdurulur ve kontrol edilir. b) Motor durdurulur, yağın kartere inmesi için 4-5 dakika beklenir ve kontrol edilir.
    51-Motorda, çalışan parçaların temizliğini hangi sistem sağlar?
    a) Soğutma b) Yakıt c) Yağlama d) Ateşleme
    52-Yağ çubuğunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Karterdeki antifriz seviyesini gösterir. b)Karterdeki hidrolik seviyesini gösterir. c)Karterdeki motor yağı seviyesini gösterir. d)Karterdeki asit seviyesini gösterir.
    53-Araçta, egzozdan mavi duman çıkmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Motor yağında su vardır. b) Motor yağ yakıyordur. c) Yakıtta su vardır. d) Motor fazla benzin yakıyordur
    54-Aşağıdakilerden hangisi yağlama sisteminin parçasıdır?
    a) Yağ filtresi b) Su pompası c) Vantilatör d) Termostat
    55-Marş yapıldığında aracın motoru rahat dönüyor fakat çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi arızalıdır?
    a) Yakıt sistemi b) Şarj sistemi c) Marş sistemi d) Yağlama sistemi
    56-Motor çalışırken yağ göstergesi basınç göstermiyorsa arıza aşağıdakilerin hangisindedir?
    a) Radyatörde su yoktur. b) Karbüratöre yakıt gelmiyordur. c) Karterde yağ kalmamıştır. d) Depoda yakıt kalmamıştır..
    57-Yağ lâmbası, araç çalışırken yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yağ müşürünün kablosunda kısa devre olmuştur. b) Karterde yağlama yağı fazladır.C) Külbütörde yağlama yağı fazladır.
    58-Motor çalıştığı sürece yağlamanın olup olmadığı aşağıdaki parçaların hangisinden anlaşılır?
    a) Yağ çubuğundan b) Yağ karterinden c) Yağ göstergesinden d) Yağ filtresinden
    59-Motorda yağ seviyesi normalin çok altında iken motor çalıştırılırsa ne olur?
    A) Motor çok soğur. B) Motor yakıtına yağ karışır C) Motor ısınır yanar. D) Motor suyuna yağ karışır.
    60-Karterdeki yağı, basınçlı olarak motor parçalarına gönderen hangisidir?
    A) Su pompasıdır. B) Yağ pompasıdır. C) Distribütördür. D) Radyatördür.
    61- Karterde yağın kalmadığı, ilk önce aracın hangi göstergesinden anlaşılır?
    A) Şarj göstergesinden B) Hız göstergesinden C) Yakıt göstergesinden D) Yağ göstergesinden

    MARŞ,ŞARJ ve AYDINLATMA SİSTEMİ SORULARI
    1-Marş motorunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Karbüratöre yakıt göndermek b) Akümülatörü şarj etmek c) Alternatöre hareket vermek d) Motora ilk hareketi vermek
    2-Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?
    a) Eksantrik dişlisine b) Mahruti dişlisine c) Volan dişlisine d) Krank dişlisine
    3-Marş yapıldığında, marş motoru çalışmıyorsa muhtemel arıza nedir?
    a) Karbüratöre yakıt gelmiyordur. b) Bujilere akım gelmiyordur. c) Akümülatör boşalmıştır. d) Vantilatör kayışı kopmuştur.
    4-Aracın ilk çalıştırılması esnasında, bir miktar gaz verildikten sonra hangi pedala basılmasının faydası vardır?
    a) Gaz pedalına b) Fren pedalına c) Debriyaj pedalına d) Takviye pedalına
    5-Motor çalışırken marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
    a) Motor daha hızlı döner. b) Marş dişlisi zarar görür. c) Motor daha yavaş döner. d) Motor daha iyi yağlama yapar.
    6-Araçta, kontak anahtarını açıp marşa basma süresi ne kadar olmalıdır?
    a) 10-15 sn b) 20-60 sn c) 60-80 sn d) 80-90 sn
    7-Marşa basıldığında marş motoru çalışmaz, farlar yanmaz ise sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Benzin otomatiği arızalıdır. b) Bujiler arızalıdır. c) Yağ pompası arızalıdır. d) Akümülâtörün kutup başları gevşektir
    8-Araç iteklenerek motor çalıştırılacak olursa aşağıdaki parçalardan hangisi kopabilir? 6
    a) Volan kayışı b) Vantilatör kayışı c) Triger kayışı d) Marş kayışı
    9-Marş motoru, marş durumunda dönmüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Buji kabloları gevşektir. b) Karbüratöre yakıt gelmiyordur. c) Vantilatör kayışı gevşektir. d) Akümülatörün kutup başları gevşektir
    10-Marşa basıldığında “tık” diye ses gelip, motor çalışmıyorsa sebebi aşagıdakilerden hangisidir?
    a)Aracın el freni çekiktir. b)Debriyaj arızalıdır. c)Yakıt içerisinde toz ve pislik vardır. d)Akümülâtörün kutup başları gevşektir
    11-Aracı çalıştırırken 10-15 saniyeden fazla marş yapılırsa hangisinin olması beklenir?
    a) Alternatörün yanması b) Far ampullerinin patlaması c) Endüksiyon bobininin yanması d) Akümülatörün boşalması
    12-Motora ilk hareketi veren sistem aşağıdakilerden hangisidir?
    A)Şarj sistemidir. B) Soğutma sistemidir. C) Marş sistemidir.D) Yağlama sistemidir
    13-Marşa basıldığında marş motoru çalışmıyor ancak korna çalıyorsa muhtemel problem aşağıdakilerin hangisinde olabilir.
    A) Marş motorunun kablo bağlantılarında B) Jikle devresinde C) Akümülatörün kutup başlarında D) Rölanti devresinde
    14Alternatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Mekanik enerjiyi, ısı enerjisine çevirmek b) Isı enerjisini, elektrik enerjisine çevirmekc) Mekanik enerjiyi, elektrik enerjisine çevirmek
    15-Motor çalışırken şarj lambası yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Marş motoru arızalıdır. b) Alternatör arızalıdır. c) Far ampulleri yanmıştır. d) Fan motoru arızalıdır
    16-Motor çalıştığı sürece aracın elektrik ihtiyacını karşılayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Şarj sistemi b) Marş sistemi c) Yakıt sistemi d) Soğutma sistemi
    17-Motorun devri arttıkça, alternatörden çıkan voltajı ayarlayan parça aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Distribütör b) Konjektör (regülâtör) c) Endüksiyon bobin d) Kondansatör (meksefe)
    18-Motor çalışırken şarj lâmbası yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Marş motoru kablo bağlantılarının gevşek olması b) Distribütör bağlantılarının gevşek olması c) Alternatör kablo bağlantılarının gevşek olması
    19-Aşağıdakilerden hangisi şarj sisteminin elemanıdır?
    a) Distribütör b) Konjektör c) Platin d) Endüksiyon bobini
    20-Aşağıdakilerden hangisi şarj sisteminin elemanlarından biri değildir?
    a) Alternatör b) Karbüratör c) şarj lâmbası d) Konjektör (regülatör)
    21-Vantilatör kayışının koptuğu ilk önce hangi göstergeden anlaşılır?
    a) Şarj göstergesinden b) Yakıt göstergesinden c) Hararet göstergesinden d) Yağ göstergesinden
    22-Aşağıdakilerden hangisi aydınlatma sistemi parçasıdır?
    a) Vantilatör b) Sigorta c) Buji d) Alternatör
    23-Flaşörün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Fren lâmbalarının yanıp sönmesini sağlar. b) Geri vites lâmbalarının yanıp sönmesinin sağlar. c) Sinyal lâmbalarının yanıp sönmesini sağlar.
    24-Elektrik devresinde, sigortanın görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Bujilere giden akımı yükseltmek b) Kısa devre olduğunda sistemi korumak c) Akümülatörü şarj etmek
    25-Aracın sinyal lâmbalarından biri yanmıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    a) Endüksiyon bobini yanmıştır. b) Alternatör yanmıştır. c) Ampul yanmıştır. d) Konjektör yanmıştır.
    26-Sinyal verildiğinde gösterge panelinde sinyal uyarı lambası çok sık yanıp sönüyorsa arıza aşağıdakilerden hangisindedir?
    a) Sinyal lambalarından biri yanmıyordur. b) Fren lambalarından biri yanmıyordur. c) Far lambalarından biri yanmıyordur.
    27Araçta kısa devreden doğacak yangın durumunda nasıl davranılır?
    a) Marş motorunun kablosu çıkarılır.b) Bataryanın kutup başları çıkarılır.c) Distribütörün kablosu çıkarılır.d) Alternatörün kablosu çıkarılır.
    28-Araca bağlanan römorkta aşağıdaki ikaz sistemlerinin hangisi çalışır durumda olmalıdır?
    A) Far B) Korna C) Park lambası D) Yağ lambası
    29-Aracın farlarından biri sönük yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) Akümülatör boşalmıştır. B) Akümülatör kablo bağlantıları gevşektir.
    C) Akümülatör kablo bağlantıları paslanmıştır.D) Far kablo bağlantıları paslanmıştır
    30-Aşağıdakilerden hangisi araca römork bağlandığında yapılması zorunludur? A) Römorkun üzerine branda çekilmesi C) Römorkun farlarının yakılması D) Römorkun elektrik sisteminin prize takılması



  2. 2
    veysell
    Üye

    --->: Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 2

    Reklam



    Yağlama ve Yakıt sistemi sorularının cevapları:
    1-A 2-C 3-A 4-D 5-C 6-D 7-C 8-D 9-A 10-C 11-D 12-D 13-A 14-C 15-D 16-B

    17-A 18-C 19-C 20-C 21-C 22-A 23-D 24-C 25-C 26-C 27-A 28-D 29-D 30-B

    31-B 32-C 33-D 34-A 35-B 36-B 37-B 38-D 39-D 40-B 41-B 42-A 43-B 44-A

    45-A 46-C 47-D 48-A 49-D 50-B 51-C 52-C 53-B 54-A 55-A 56-C 57-A 58-C

    59-C 60-B 61-D

    Marş,Şarj ve Aydınlatma sistemi sorularının cevapları:
    1-D 2-D 3-C 4-C 5-B 6-A 7-D 8-C 9-D 10-D 11-D 12-C 13-A 14-C 15-B 16-A

    17-B 18-C 19-B 20-B 21-A 22-B 23-C 24-B 25-C 26-A 27-B 28-C 29-D 30-D







  3. 3
    veysell
    Üye
    Temmuz Ağustos ve Ekim sınavlarında sorulan farklı sorular:

    1-Aşağıdakilerden hangisi soğuk havalarda silindire havanın az, yakıtın fazla girmesini sağlar?
    A) Yakıt pompası B) Jikle devresi C) Hava filtresi D) Rölanti devresi
    2-Aşağıdakilerden hangisi araçta yakıt tasarrufu sağlamak için yapılır?
    A) Yağ filtresinin temizlenmesi B) Benzin filtresinin temizlenmesi
    C) Hava filtresinin temizlenmesi D) Radyatörün temizlenmesi
    3-Aşağıdakilerden hangisi sadece soğuk motorun çalıştırılmasında kullanılır?
    A) Jikle devresi B) Karbüratör C) Bujiler D) Rölanti devresi
    4-Yakıt göstergesindeki kırmızı ışık yanınca ne olur?
    A) Motor istop eder.B) 20 – 30 km daha yol gider.C) 100 km daha yol gider.D) Motor şarj etmez
    5-Motor yağı kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisine dikkat edilir?
    A) Aracın arka tarafının kalkık olmasına B) Aracın düz zeminde olmasına C) Aracın yan tarafına eğik olmasına D) Aracın ön tarafının kalkık olmasına
    6-Araçta sigortalardan biri atmış ise yerine ne takılmalıdır?
    A) Tel sarılmış sigorta B) Sigara kâğıdı sarılmış sigorta C) Aynı amperde sigorta D) Çelik tel
    7-Dizel motorların yakıt deposunda biriken su ne zaman tahliye edilir?
    A) Günlük bakımında B) Haftada bir C) Ayda bir D) 3 ayda bir
    8-Aşağıdakilerden hangisi motordaki yağın görevidir?
    A) Ateşleme sistemine yardımcı olmak B) Motorda çalışan parçaların hareketini kolaylaştırmak
    C) Yakıtın yanmasına yardımcı olmak D) Motorun erken ısınmasını sağlamak
    9-Kullanma kılavuzuna göre, belli kilometre sonunda araçta aşağıdakilerden hangisi
    değiştirilmelidir?
    A) Direksiyon simidi B) Yağ filtresi C) Radyatör D) Dikiz aynalar
    10-Motordaki aşınmaları hangi sistem önler?
    A) Ateşleme sistemi B) Marş sistemi C) Yağlama sistemi D) Şarj sistemi
    11-Fren yapıldığında, fren lambaları yanmıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Konjektör arızalıdır.B) Fren müşiri arızalıdır.C) Flaşör arızalıdır.D) Geri vites müşiri arızalıdır.
    12-Araca bağlanan römorkta, aşağıdakilerden hangisi çalışır durumda olmalıdır?
    A) Sinyal B) Korna C) Far D) Hız göstergesi
    13 Aşağıdakilerden hangisi alternatörün görevidir?
    A) Mekanik enerjiyi ısı enerjisine çevirmek B) Isı enerjisini elektrik enerjisine çevirmek
    C) Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirmek D) Isı enerjisini mekanik enerjiye çevirmek
    14-Aracın farlarından biri sönük yanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?
    A) Akümülatör boşalmıştır. B) Marş kablo bağlantıları gevşektir. C) Akümülatör kablo bağlantıları gevşektir.D) Far kablo bağlantıları gevşektir.
    15-Aracın kısa farları yakıldığında gösterge panelinde hangi renk lamba yanar?
    A) Sarı B) Yeşil C) Kırmızı D) Siyah


    CEVAPLAR:
    1-B 2-C 3-A 4-B 5-B 6-C 7-A 8-B 9-B 10-C 11-B 12-A 13-C 14-B 15-B







+ Yorum Gönder
yağ çubuğunun görevi,  yakıt sistemi soruları
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi