Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 3

+ Yorum Gönder
Diğer Konular ve Ehliyet Bölümünden Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 3 ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    veysell
    Üye
    Reklam

    Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 3

    Reklam



    Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 3

    Forum Alev
    RODAJ VE EKSOZ SİSTEMİ SORULARI:
    -Katalitik konvertör bulunan araçta hangi yakıt kullanılmalıdır?
    A) Alkol B) Kurşunsuz benzin C) Süper benzin D) Gaz yağı
    -Yeni bir araçta rodaj zamanı doluncaya kadar aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?
    A) Ani duruş ve kalkış yapılır. B) Motor tam güçle çalıştırılır. C) Ani duruş ve kalkış yapılmaz. D) Araçta devamlı aynı vitesle gidilir.
    -Basınçlı olarak çıkan yanmış gazların sesini azaltan aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Emme manifoldu B) Emme susturucusu C) Egzoz susturucusu D) Egzoz supabı
    -Aşağıdakilerden hangisi yeni motorun alıştırılması (rodaj) zamanında yapılması uygundur?
    A) Motoru yüksek devirde çalıştırmak B) Uzun yolda aynı hızla devamlı gitmek C) Ani duruş ve kalkıştan kaçınmak
    -Yeni bir araçta rodaj zamanı doluncaya kadar aşaıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?
    A) Fazla sürat yapılmaz. B) Rölantide gidilir. C) Fazla sürat yapılır. D) Ani fren yapılır.
    - Egzoz susturucusu, yanmış gazların gürültüsünü azaltmada görev yapar.
    Buna göre araçlardaki egzoz susturucusu çıkartılırsa ne olması beklenir?
    A) Gürültü kirliliğinin en aza inmesi B) Gürültü kirliliğinin artması C) Motorun ısınarak istop etmesi D) Egzozdan siyah renkte duman çıkması
    - Yeni araca 1000 - 2000 km arasında servislerde yapılan işleme ne denir?
    A) İlk bakım B) Yağ değişimi C) Supap ayarı D) Lastik bakımı
    -Araçta, egzozdan fazla ses çıkıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Motor hararet yapmıştır.B) Motor yağı fazladır. C) Egzoz susturucusu deliktir. D) Hava filtresi deliktir


    GÜÇ AKTARMA ORGANLARI SORULARI: 7
    1- Motorla vites kutusu arasında irtibatı keserek vites değiştirme imkânı sağlayan aktarma organı aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) Vites kutusu B) Kavrama C) Şaft D) Aks
    2-Hareket hâlinde iken ayağın debriyaj pedalının üzerinde devamlı durması hâlinde aşağıdakilerden hangisi olur?
    A) Araç daha hızlı gider. B) Lastikler aşınır . C) Vites kutusu aşınır. D) Debriyaj balatası aşınır.
    3-Aracın hızını ve torkunu ayarlayan sistem aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kavrama B) Süspansiyon C) Vites kutusu D)Yaylar
    4-Aşağıdakilerden hangisi aktarma organı elemanıdır?
    A) Piston B) Supap C) Rotlar D) Şaft
    5-Aşağıdakilerden hangisi motorun hareketini tekerleklere ileten elemanlardan biridir?
    A) Diferansiyel B) Amortisör C) Rot D) Yay
    6-Vites değiştirirken aşağıdaki hareketlerden hangisi yapılır?
    A) Debriyaj pedalına basılır B) El freni çekilir.C) Gaz pedalına basılır .D) Frene basılır.
    7-Vites kutusunun bakımı yapılırken aşağıdakilerden hangisine bakılır?
    A) Yağına B) Antifrizine C) Asidine D) Elektrolitine
    8-Aşağıdakilerden hangisi virajlarda arka tekerleklerin farklı hızlarda dönmesini sağlar?
    A) Direksiyon sistemi B) Diferansiyel sistemi C) Fren sistemi D) Ön düzen sistemi
    9-Vites değiştirirken ses geliyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fren pedalına tam basılmamıştır. B) Gaz pedalına tam basılmamıştır. D) Debriyaj pedalına tam basılmamıştır.
    10-Aşağıdakilerden hangisi aktarma organı elemanıdır?
    A) Motor B) Kavrama C) Amortisör D) Rot
    11-Aşağıdakilerden hangisi aktarma organı elemanıdır?
    A) Rot B) Rotil C) Amortisör D) Debriyaj
    12-Kavrama sistemi aracın neresinde bulunur?
    A) Krank mili ile volan arasında B) Volan ile vites kutusu arasında C) Diferansiyel ile tekerlekler arasında
    13-Debriyaj teli kopmuş ise ne olur?
    A) Aracın hızı artar. B) Aracın gücü artar. C) Araç vitese geçmez. D) Aracın freni tutmaz.
    14-Debriyaj bilyasının sık sık bozulmasını sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Debriyaj pedalına hiç basılmıyordur. B) Taşıt hareket hâlinde iken debriyaj pedalına yarım basılıyordur.
    15-Kavrama sisteminin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Motordan vites kutusuna gelen hareketin hızını ayarlamak B) Motordan vites kutusuna gelen hareketi isteğe göre kesmek veya vermek
    16-Vites değiştirirken vites kutusundan ses geliyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fren pedalına tam basılmamıştır.B) Gaz pedalına tam basılmamıştır.C) Kavrama tam ayırmıyordur.
    17-Aktarma organlarından hangisi, araca geri hareketi sağlar?
    A) Vites kutusu B) Şaft mili C) Diferansiyel D) Kavrama
    18-Şafttan almış olduğu hareketi 90 derece çevirip akslara gönderen parça aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Krank mili B) Kavrama C) Diferansiyel D) Rot başları
    19-Aşağıdakilerden hangisi debriyaj balatasının sıyrılmasına sebep olur?
    A) Aracı hızlı kullanılması B) Ani ve sert kalkış yapılması C) Aracı yavaş kullanılması D) Park hâlinde viteste bırakılması
    20-Diferansiyeldeki hareketi tekerleklere ileten aktarma organı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Şaft B) Vites kutusu C) Rot D) Aks
    21-Aracın fazla yakıt yakmasını sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Şaftın kaçırması B) Vites kutusunun kaçırması C) Diferansiyelin kaçırması D) Kavramanın kaçırması
    22-Vites değiştirirken aşağıdaki hareketlerden hangisi yapılır?
    A) Gaz pedalına basılır. B) El freni çekilir. C) Debriyaj pedalına basılır. D) Frene basılır
    23- Debriyaj teli kopmuş ise ne olur?
    A) Aracın hızı artar. B) Aracın gücü artar. C) Araç vitese geçmez. D) Aracın freni tutmaz.
    24- Araç geri vitese geçmiyorsa, aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir?
    A) Debriyaj pedalından ayak çekilip yeniden basılır. B) Gaz pedalından ayak çekilip yeniden basılır.
    C) Gaz pedalına sonuna kadar basılır. D) Fren pedalına sonuna kadar basılır.

    LASTİKLER,DİREKSİYON DONANIMI VE SÜSPANSİYON SİST.SORULARI
    1-Aracın direksiyonu zor dönüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Lastiklerin havası tavsiye edilen değerden fazladır.B) Lastiklerin havası tavsiye edilen değerden azdır.
    2-Belirli hız aralıklarında direksiyonda titremeler oluyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Lastikler fazla soğuktur. B) Lastik hava basıncı düşüktür. C) Lastikler balanssızdır
    3-Rot ayarı bozuk olan araçta aşağıdaki durumlardan hangisi meydana gelir?
    A) Arka lastikler ortadan aşınır.B) Ön lastikler içten veya dıştan aşınır.C) Direksiyon mili eğrilir.D) Direksiyon kovanı eğrilir.
    4-Araç düz yolda normal hızla seyrederken bir tarafa çekme yapıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Vites kutusu arızalıdır.B) Şaft arızalıdır.C) Lâstiklerin hava basıncı eşittir.D) Ön lâstiklerin hava basıncı eşit değildir.
    5- Lâstik, orta kısmından aşınıyorsa sebebi nedir?
    A) Lâstik hava basıncı düşüktür.B) Lâstik hava basıncı fazladır.C) Rot ayarı bozuktur.D) Amortisör patlaktır.
    6-Karlı havalarda hangi lastiklere zincir takılır?
    A) Ön lastiklerin birine B) Arka lastiklerin birine C) Çekici lastiklerin ikisine D) Çekici olmayan lastiklerin ikisine
    7-Lastik havaları normalden fazla olursa araçta aşağıdakilerden hangisi medyana gelir?
    A) Krank mili bozulur. B) Kam mili bozulur. C) Enerji kaybı fazla olur. D) Titremeler olur.
    8-Aracın direksiyon boşluğu fazlalaşmış ise muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Rot başları aşınmıştır. B) Pistonlar aşınmıştır. C) Krank mili aşınmıştır. D) Vites kutusu aşınmıştır
    9-Aracın lastiklerinin havası normalden az olursa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
    A) Araçta titreme olur. B) Krank mili bozulur. C) Kam mili bozulur. D) Yakıt tüketimi artar.
    10-Aşağıdakilerden hangisi balanssız tekerleğin etkilerindendir?
    A) Direksiyonun hafiflemesi B) Direksiyonda ve araçta titreşim C) Direksiyon zorluğu D) Virajlarda savrulma artar
    11-Araçta yakıt tasarrufu sağlamak için aşağıdakilerden hangisi yapılır? 8
    A) Amortisör kontrol edilir.B) Lastiklerin havasının normal değerde olmasına dikkat edilir.D) Motor yağının kontrolü yapılır.
    12- Aracın ön tekerleklerinde balanssızlık varsa bu durum aracı kullanan kişiye nasıl yansır?
    A) Kavramada titreşimler hissedilir.B) Direksiyonda titreşimler hissedilir.C) Vites kutusunda titreşimler hissedilir.
    13-Yayların salınımını kontrol altına alan parça aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Diferansiyel B) Mafsal C) Amortisör D) Şaft
    14-Araç lâstikleri üzerinde bulunan rakamlar aşağıdakilerden hangisini belirtir?
    A) Lâstiğin ısısını B) Lâstiğin havasını C) Lâstiğin ebatlarını D) Lâstiğin yoğunluğunu
    15-Yoldan dolayı meydana gelen titreşim ve darbeleri üzerine alan parça aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Diferansiyel B) Rotiller C) Rotlar D) Amortisör
    16-Ön tekerleklerde düzensiz lastik aşıntısının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Rot ayarı bozuktur B) Buji ayarı bozuktur C) Avans ayarı bozuktur D) Rölanti ayarı bozuktur
    17-Isıdan dolayı lastiklerin hava basıncı fazlalaşmış ise aşağıdakilerden hangisi yapılır?
    A) Aracın yükü artırılır.B) Aracın yükü azaltılır.C) Lastiklerin havası olduğu basınçta bırakılır. D) Lastiklerin havası azaltılır.
    18- Ön lastiklerden biri yeni, diğeri eski olan araçla fren yapınca ne olur?
    A) Bir tarafa çeker. B) Freni tutmaz.C) Fren pedalı sertleşir. D) Arka frenler tutmaz.
    19- Aşağıdakilerden hangisi süspansiyon sisteminin elemanıdır?
    A) Amortisör B) Krank mili C) Direksiyon D) Şaft
    20- Aşağıdakilerden hangisi ön düzene ait parçadır?
    A) Vites kutusu B) Diferansiyel C) Şaft D) Rot başları
    21- Aşağıdakilerden hangisi araçla römork bağlantısına sürülür?
    A) Benzin B) Gres yağı C) Antifriz D) Hidrolik yağı

    FREN SİSTEMİ SORULARI:
    1- Aşağıdakilerden hangisi fren sistemi parçasıdır?
    A) Kampana B) Volan C) Kavrama D) Aks
    2-Fren yapılınca aracın hızı azalmıyorsa arıza aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Diferansiyel arızalıdır. B) Akslar arızalıdır. C) Hidrolik kalmamıştır. D) Kavrama kaçırıyordur.
    3- El freni teli kopmuş ise aşağıdakilerden hangisi olur?
    A) Kampana aşınır. B) Fren sistemi hava yapar. C) Fren pedal boşluğu artar. D) El freni tutmaz
    4-Araçta el freninin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Duran araca ilk hareketi vermek B) Aracın emniyetli olarak yavaşlamasını sağlamak C) Duran aracı sabitlemek
    5-Diskli fren sisteminin avantajı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Balata ve disk yüzeyinin daha kolay soğumasıdır. B) Aşıntının azalmasıdır. C) El freninin daha güçlü olmasıdır.
    6-Frene basıldığında etkili bir frenleme olmuyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Hidrolik yağı seviyesinin yüksek olmasıdır.B) Balataların ve fren sisteminin aşırı ısınmasıdır.C) Rot ayarı bozuktur
    7-Motor (kompresyon) freninin etkisi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Taşıtı hızlandırır. B) Taşıtı yavaşlatır. C) Araç bir tarafa çeker. D) Frenleme çok zayıflar.
    8-Frenleme sırasında fren pedalı yeterince sertleşmiyorsa sebebi nedir?
    A) Hidrolik seviyesi yüksektir. B) Pedal boşluğu azdır. C) Lastik hava basıncı düşüktür. D) Sistemde hava vardır.
    9-Araçlarda hangi tür fren bulunur?
    A) Debriyaj freni B) Ayak ve el freni C) Vites kutusu freni D) Krank mili freni
    10-Diskli fren sisteminin avantajı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Balata ve disk yüzeyinin daha kolay soğumasıdır. B) Aşıntının azalmasıdır. C) El freninin daha güçlü olmasıdır.
    11-ABS fren sisteminin avantajlarından biri aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Frenleme anında direksiyon hakimiyeti sağlar. B) Yakıt tasarrufu sağlar. C) Frenlemede duruş mesafesini uzatır.
    12-Aşağıdakilerden hangisi sürekli fren sürtünmesine sebep olur?
    A) Fren ayar boşluğunun fazlalığı B) Fren pedal boşluğunun fazlalığı C) Fren ayar boşluğunun olmaması
    13-Frenleme anında sürtünme sesi geliyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Balata ve disk yüzeyi ıslanmıştır. B) Lastik uyumsuzdur. C) Balata ve disk yüzeyine toz parçacıkları sıkışmıştır.
    14-Araç çalıştırılıp hareket ettirilmek istenildiğinde rahat harekete geçmiyor,zorlanıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) El freni çekilidir. B) Jikle düğmesi çekilidir. C) Lastiklerin havası fazladır. D) Motor yağı eksilmiştir.
    15-Frenleme esnasında araç bir tarafa savruluyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Fren ayarları bozuktur.B) Diferansiyel ayarları bozuktur.C) Amortisör ayarları bozuktur.D) Vites kutusu ayarları bozuktur.
    16-Soğuk havalarda araç el freni çekili hâlde park edilirse aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
    A) El freni yağlanır.B) Fren balataları donarak kampanaya yapışır.C) Fren hidroliği azalır.D) Fren sistemine hava dolar.
    17-Fren yağı azalmış ise ne ile tamamlanır?
    A) Motor yağı B) Dişli yağı C) Hidrolik yağı D) Gres yağı
    18-Aşağıdakilerden hangisi kampanaların aşırı ısınmasına neden olur?
    A) Diferansiyel ayarının bozuk olması B) Vites kutusu ayarının bozuk olması C) Fren ayarının bozuk olması D) Motor ayarının bozuk olması
    19-Servis (ayak) frenine basıldığında aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?
    A) Ön tekerlekler durur. B) Arka tekerlekler durur.C) Ön ve arka tekerlekler birlikte durur.D) Ön ve arka tekerlekler ayrı ayrı durur._
    20- Fren hidrolik yağının seviyesi hangi bakımda kontrol edilir?
    A) Haftalık B) Günlük C) Aylık D) Altı aylık



  2. 2
    amiral20
    Üye

    --->: Ehliyet sınavlarında çıkan motor soruları 3

    Reklam



    bu soruların cevap anahtarları yok mu ?







  3. 3
    veysell
    Üye
    ÖNERİM :İlgili konuları okuduktan sonra soruları cevaplamanız olacaktır.
    Cevapları kontrol etmek isteyenler için cevap anahtarını vereyim.

    Rodaj ve eksoz sistemi sorularının cevapları:
    1-B 2-C 3-C 4-C 5-A 6-B 7-A 8-C

    Güç Aktarma Organları sorularının cevapları:
    1-B 2-D 3-C 4-D 5-A 6-A 7-A 8-B 9-D 10-B 11-D 12-B 13-C 14-B 15-B 16-C
    17-A 18-C 19-B 20-D 21-D 22-C 23-C 24-A

    Lastikler,Direksiyon ve Süspansiyon sistemi sorularının cevapları:
    1-B 2-C 3-B 4-D 5-B 6-C 7-D 8-A 9-D 10-B 11-B 12-B 13-C 14-C 15-D 16-A
    17-C 18-A 19-A 20-D 21-B

    Fren Sistemi sorularının cevapları:
    1-A 2-C 3-D 4-C 5-A 6-B 7-B 8-D 9-B 10-A 11-A 12-C 13-C 14-A 15-A 16-B
    17-C 18-C 19-C 20-B







  4. 4
    veysell
    Üye
    Temmuz,Ağustos ve Ekim sınavlarında sorulan farklı sorular:

    1-Aşağıdakilerden hangisi kampanaların aşırı ısınmasına neden olur?
    A) Vites kutusu ayarının bozuk olması B) Fren ayarının bozuk olması C) Motor ayarının bozuk olması D) Diferansiyel ayarının bozuk olması
    2-Rot ayarı aşağıdakilerden hangisinden dolayı yapılır?
    A) Lastik aşıntılarını önlemek ve aracın düzgün istikamet takibi için B)Direksiyonda titreşimler olmaması için C) Virajlarda aracın savrulmaması için D) Tekerleğin titreşimini azaltmak için
    3-Aracın lastikleri ne zaman kontrol edilir?
    A) Haftada bir B) Altı ayda bir C) Araca binileceği zaman D) Günde bir
    4-Aşağıdakilerden hangisi kazalarda sürücü ve yolcuları korumak amacıyla geliştirilen sistemlerden değildir?
    A) Enerji yutan tamponlar B) Açılabilir tavan C) Hava yastıkları D) Katlanabilir direksiyon


    CEVAPLAR:
    1-B 2-A 3-C 4-B

+ Yorum Gönder
ehliyet sınavında kesin çıkan sorular,  ehliyet sınavında kesin çıkacak sorular,  fren sistemi soruları,  ehliyette sık çıkan sorular,  ehliyet sınavında en çok çıkan motor soruları
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 2 kişi