Hindi Arnavut Ciğeri Tarifi - Hindi Arnavut Ciğeri Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Hindi Arnavut Ciğeri Tarifi - Hindi Arnavut Ciğeri Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Hindi Arnavut Ciğeri Tarifi - Hindi Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Reklam



    Hindi Arnavut Ciğeri Tarifi - Hindi Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Forum Alev
    Malzemeler:

    - hindi ciğer(yürek)
    - 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
    - ½ tatlı kaşığı kimyon
    - ½ tatlı kaşığı kekik
    - ½ tatlı kaşığı karabiber
    - 1 tatlı kaşığı tuz
    - yarım demet maydanoz
    - 1 tatlı kaşığı sumak
    - 1 adet domates
    - 2 adet kuru soğan

    Hazırlanışı:

    Hindi ciğer(yürekleri) kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayın. Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğerleri(yürekleri)kızgın yağda pişirin.

    Pisen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın. Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın.

    Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz ciğerlerin üzerine kırmızı biberli tereyağ döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Hindi Arnavut Ciğeri Tarifi - Hindi Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Reklam



    Yemeklerin yörede yapılış şekline ve o yöreye ait malzemeler kullanıldığı zaman özgünlüğü korunarak lezzeti tam olarak elde edilmektedir.







+ Yorum Gönder
hindi ciğeri nasıl pişirilir,  hindi cigeri tarifi,  hindi ciğeri tarifleri
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi