Koç Yumurtası Izgara Tarifi - Koç Yumurtası Izgara Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Koç Yumurtası Izgara Tarifi - Koç Yumurtası Izgara Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Koç Yumurtası Izgara Tarifi - Koç Yumurtası Izgara Yapılışı

    Reklam



    Koç Yumurtası Izgara Tarifi - Koç Yumurtası Izgara Yapılışı

    Forum Alev
    Malzemeler:
    20 Sığır Dili Dilimi (ince kesilmiş)
    45 gr Margarin (3 çorba kaşığı)
    250 gr Mantar (temizlenip dilimlenmiş)
    1 1/2 Çorba Kaşığı Mısır Nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
    150 gr Et Suyu (3/4 su bardağı)
    1 Çay Kaşığı Tuz
    1 Kahve Kaşığı Karabiber
    50 gr Konyak (1/4 su bardağı)



    HAZIRLANIŞI :
    Hazırlanması kolay ve çok lezzetli olan mantar soslu dili, hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak, patates püresi ve ızgara domatesle servis edebilirsiniz.
    Büyük ve derin bir tavada yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları ekleyip ara sıra karıştırarak pişiriniz.
    Tavayı ateşten alıp, tahta kaşıkla eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız.
    Tavayı yeniden ateşe oturtup yavaş yavaş et suyunu katınız; karışımı pürtüksüz olana kadar karıştırınız. Devamlı karıştırarak tuz, karabiber ve konyağı katınız.
    Dil dilimlerini tavaya koyup sosa iyice bulayınız. Ateşin altını kısıp, arasıra karıştırarak 15-20 dakika, dilimler iyice ısınıp, sos koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
    Tavayı ateşten alıp, içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.Afiyet olsun




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Koç Yumurtası Izgara Tarifi - Koç Yumurtası Izgara Yapılışı

    Reklam



    İlginç bir ismi olduğu var olduğu gibi ilginç de bir yemek türüdür. Yemek konusunda değişik türler yapmaktan hoşlananlar bu yemeği deneyebilirler.







+ Yorum Gönder
koç yumurtası nasıl pişirilir,  koç taşağı nasıl pişirilir,  koc yumurtasi nasil pisirilir
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi