Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Reklam



    Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Forum Alev
    Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Yapılışı




    malzemeler

    1 adet kuzu ciğeri
    yarım su bardağı un
    1,5 çorba kaşığı kırmızı biber
    1 su bardağı zeytinyağı

    Yapılışı

    Ciğerlerin zarını soyup, damarlı yerlerini çıkartın. Suyunun iyice çıkması için delikli süzgece çıkartın. Daha sonra 1 çorba kaşığı kırmızı biberi ilave edip iyice karıştırın. Ciğeri una bulayın, fazla unlarını silkeleyin, kızdırılmış zeytinyağına katın. Kavrulan ciğerleri bir tabağa çıkarın. Tavada artan yağda yarım çorba kaşığı kırmızı biberi hafifçe yakın. Tabaktaki ciğerlerin üzerine gezdirip, dilerseniz piyazlık kesilmiş soğan ve maydanoz karışımı ile servis yapın




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Yapılışı

    Reklam



    Arnavut ismi ile bir bütün haline gelmiş olan bu tarif tadına doyum olmaz bir lezzet olduğu gibi yöresel bir yemek olduğu için çok lezzetlidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi